SEGRE

TRADICIONS FESTES

Isil i València d'Àneu també anul·len les falles

Previstes per al 23 i 27 de juny, s'organitzarà un acte simbòlic || Decisió similar a les de la Pobla, Durro, Senet i Alins

Edició de l’any passat de la baixada de falles a Isil.

Edició de l’any passat de la baixada de falles a Isil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isil i València d’Àneu tampoc celebraran aquest any la tradicional baixada de falles, festa que s’ha suspès a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Les baixades de falles estaven previstes el proper 23 de juny a Isil i el 27 a València d’Àneu. En el primer cas, l’Associació Cultural de Fallaires d’Isil va anunciar en un comunicat ahir que a causa de la pandèmia s’ha decidit suspendre tots els actes previstos per a la festa major i la baixada de falles. Per mantenir “la flama encesa un any més”, l’associació també es planteja organitzar un acte simbòlic restringit als veïns i veïnes d’Isil, garantint que es puguin respectar les mesures sanitàries de seguretat establertes a causa del Covid-19.

Al comunicat, l’associació recorda que no es tractaria d’un acte públic, per la qual cosa va apel·lar a la “responsabilitat col·lectiva” per evitar aglomeracions. “Esperem trobar-nos l’any que ve amb més força que mai”, finalitza el comunicat dels fallaires.

D’aquesta forma, Isil i València d’Àneu s’uneixen a la Pobla de Segur, Durro, Senet i Alins, que també han suspès la baixada de falles per poder evitar aglomeracions, com ja va informar aquest diari. També Vilaller ha optat per celebrar un acte simbòlic per mantenir viu l’esperit de les Festes del Foc, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2015.

tracking