SEGRE

Galacticat de Tàrrega es trasllada a l'agost amb tres pantalles a l'aire lliure

La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent passa de dos a quatre dies i suma un nou espai de projecció exterior a la terrassa de l'Ateneu

Espectadors esperant per entrar al Cinema Majèstic de Tàrrega en el marc del Galacticat el juny de l'any passat.

Espectadors esperant per entrar al Cinema Majèstic de Tàrrega en el marc del Galacticat el juny de l'any passat.Circuit Urgellenc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent torna aquest estiu a Tàrrega amb noves dates, dues pantalles més a l'aire lliure i amb activitats paral·leles reformulades per adaptar-se a la nova realitat de la covid-19. Tot i que el Galacticat se celebra habitualment al juny (l'any passat va ser del 7 al 9 de juny), enguany l'organització ha decidit traslladar-lo finals d'estiu i doblar els dies de projeccions, del 21 al 25 d'agost. Els espais també es multiplicaran. En edicions anterior els epicentres de les projeccions eren el cinema Majèstic i l'avinguda Catalunya, amb una pantalla cadascun. Enguany hi haurà més cinema al carrer ja que s'hi afegeix una altra pantalla a l'avinguda Catalunya i una de nova a la terrassa de l'Ateneu.

El Galacticat es trasllada enguany a l'agost amb més cinema al carrer i més dies de projeccions per garantir la distància de seguretat arran de la pandèmia. La Mostra comptarà amb tres pantalles exteriors, 2 a l'avinguda Catalunya i 1 a la terrassa de l'Ateneu, i una altra d'interior, al cinema Majèstic.

La VII edició del Galacticat programarà 30 pel·lícules i 120 curtmetratges i estarà dedicada a l'escriptor nord-americà, Stephen King, en l'any que se celebra el 30è aniversari de 'Misery' i el 40è de 'El Resplandor' dos clàssics del cinema de terror.

Premi de mentoria

En el marc del festival, l'organització i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) convoquen el III Premi 'Galacticat-CECAAC' de mentoria per la coproducció d'un curtmetratge. S'ha atorgat el guardó, valorat en 5.000 euros i consistent en tasques de mentoria que es duran a terme des del CECAAC, al guió de l'obra 'Piel de Gallina' de Raquel Quesada Giner.

La mentoria cinematogràfica consistirà en una relació de desenvolupament personal, en la qual el Cecaac farà de mentor i el Festival Galacticat programarà l'estrena i presentació del curtmetratge i al mateix temps ajudarà en la distribució de l'obra en diversos festivals internacionals durant l'any posterior de la seva finalització.

Cinc seccions i nous escenaris

També com a novetat d'enguany el Galacticat inclou dues seccions més, la Secció Focus i la Secció AMP, que s'afegeixen a les tres existents: la Secció oficial de Llargmetratges, l'oficial de Curtmetratges o Galacticurt (amb pel·lícules a competició) i la Secció Clàssics. La nova secció Focus posarà la lupa en la cinematografia d'un país convidat, que enguany serà Croàcia i la Secció AMP portarà cada any cinc títols actuals que programarà la prestigiosa distribuïdora internacional AMP-FILMS.

La convocatòria de la VII edició del Galacticat està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i manté la voluntat d'apropar el passat, el present i el futur del millor gènere fantàstic a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment.

Com a prèvia al festival, al llarg de quatre mesos, més de 450 nens i nenes de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell i La Segarra han realitzat diversos tallers de cinema dins del seu projecte pedagògic. El Galacticurs havia d'arribar també al Pallars Jussà i a un total de 3.000 alumnes però la covid-19 va provocar l'anul·lació de la segona part del projecte.

 
tracking