SEGRE

CINE POLÍTICA CULTURAL

El PSC lamenta que la Paeria “suprimeixi” el suport a la Mostra de Lleida

Assegura que Lleida perdrà “internacionalització” si el certamen deixa de fer-se

Presentació de la 25 Mostra a la Casa dels Gegants l’any passat.

Presentació de la 25 Mostra a la Casa dels Gegants l’any passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup socialista de la Paeria va lamentar ahir en un comunicat que el govern local “suprimeixi la Mostra de Cinema Llatinoamericà perquè tomba la internacionalització de Lleida en termes culturals”. En aquest sentit, la regidora Cristina Morón va assegurar que, a la comissió de Cultura i Joventut celebrada ahir, es va confirmar que “l’ajuntament deixa de donar suport a la Mostra de Cinema Llatinoamericà” i que sense aquesta col·laboració “es posa en perill la continuïtat del certamen”, ja que el Centre Llatinoamericà, propietari de la Mostra, “no pot garantir-ne la continuïtat malgrat els seus esforços”. “Lamentem que Lleida perdi una oportunitat cultural com aquesta i que es torni a deixar de banda una entitat cultural de la ciutat”, va dir.

En aquest sentit, els socialistes valoren que el certamen, que se celebrava des de fa 25 anys però que aquest any va ser suspès a causa de la pandèmia del coronavirus, ha posat Lleida al mapa internacional del cine i la cultura, aportant-li un gran reconeixement, tant dins com fora d’Espanya. Val a recordar que l’edil de Cultura, Jaume Rutllant, va explicar a SEGRE que la Paeria treballa en nous formats d’esdeveniments audiovisuals i culturals, tot i que encara no han estat detallats. Així mateix, Morón va demanar a Rutllant que aclareixi “quin projecte i amb quin finançament” està treballant la Paeria, al mateix temps que va criticar el fet que l’edil s’hagués referit a la Mostra com un “festival obsolet”, posant de relleu altres grans festivals de cine de l’Estat com el de Màlaga, que ja porta vint-i-dos edicions, o el de Sant Sebastià, que es va celebrar per primera vegada l’any 1953.

Rutllant va explicar que la Paeria treballa en nous formats d’esdeveniments audiovisuals i culturals

Per la seua part, des de l’equip de govern van considerar que la comissió de Cultura d’ahir no va abordar cap assumpte sobre el qual fos necessari pronunciar-se.

S’ha de recordar que el certamen va canviar de dates l’any passat, d’abril a juny, per aconseguir més “visibilitat”.

El PP demana un pla per incentivar la lectura i també cine a l’aire lliure

El PP de Lleida va proposar ahir en el marc de la comissió de Cultura i Joventut un pla estiuenc de foment de la lectura que inclogui el desplegament de biblioteques mòbils en diferents punts de la ciutat amb l’objectiu de posar llibres a lliure disposició dels ciutadans durant determinades franges horàries, així com crear clubs de lectura a l’aire lliure juntament amb les associacions de veïns. En la mateixa línia, els populars també van instar a buscar una fórmula per posar en marxa un cine “a la fresca” itinerant de juliol a setembre, després de l’èxit de la iniciativa en municipis com Golmés. Finalment, van demanar que els espais museístics de la ciutat romanguin oberts tots els dies de la setmana, tenint en compte que es preveuen més visitants, encara que amb una reducció d’aforament.

tracking