SEGRE

PATRIMONI CORONAVIRUS

La Seu Vella deixa enrere 3 mesos tancada

Demà dissabte reobriran al públic els monuments del Turó, inclòs el Castell del Rei || També Sant Bartomeu de Bellpuig, els Vilars d'Arbeca i el Centre d'Art Rupestre del Cogul

Primers visitants ahir a Sant Joan de Boí, que va reobrir una setmana després de Sant Climent de Taüll.

Primers visitants ahir a Sant Joan de Boí, que va reobrir una setmana després de Sant Climent de Taüll.CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Just tres mesos després del tancament al públic, el Turó de la Seu Vella reobrirà de nou portes als visitants demà dissabte. Seguint les directrius del pla de desescalada del confinament per la pandèmia del coronavirus dissenyat des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, tant l’antiga catedral com el Castell del Rei reprendran demà el contacte amb el públic a partir de les 10.00 h, amb estrictes mesures de seguretat higiènica per als visitants (amb màscara, distància de seguretat i reducció d’aforament a 120 persones a la Seu Vella i 30 al Castell del Rei), a banda d’entrada gratuïta durant els propers 15 dies. El 18 de maig ja es van reprendre les obres de restauració de la Porta dels Apòstols, el campanar i la coberta del claustre, la qual cosa implica limitacions en les visites, com el tancament de la torre.

D’altra banda, també es va anunciar la reobertura demà dissabte del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, el jaciment arqueològic de la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca i del Centre d’Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, també amb entrada gratuïta fins al dia 28. El jaciment del Molí d’Espígol de Tornabous i el monestir de Vallbona de les Monges esperen reobrir al juliol.

Sant Climent de Taüll, amb 86 visites en una setmana Després que Sant Climent de Taüll conclogués dijous de la setmana passada el seu confinament pel coronavirus, ahir va ser el torn de reobertura per a Sant Joan de Boí, el segon temple del conjunt romànic Patrimoni de la Humanitat de la Unesco que reprèn el contacte amb els visitants. El Centre del Romànic de la Vall de Boí va informar que en la primera setmana de portes obertes, Sant Climent va rebre 86 visites, ja sigui veïns de pobles de la Vall de Boí i també del Pont de Suert i Vilaller, com altres de Tremp, Sort, Rialp, Aran, la Pobleta de Bellveí, la Parròquia d’Hortó, Montferrer i Montardit de Baix. Els dos temples obriran tots els dies de la setmana de 10 a 14 i de 16 a 19 h, amb entrada gratuïta fins al 21 de juny (reserva sols al web centreromanic.com). Santa Eulàlia d’Erill la Vall podria reobrir el públic la setmana vinent.

tracking