SEGRE

EQUIPAMENTS REOBERTURA

El Museu de Solsona estrena exposició arqueològica

Nova mostra al de Balaguer demà

Mostra arqueològica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

Mostra arqueològica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.XARXA DE MUSEUS DE LLEIDA I ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona es va convertir el cap de setmana passat en el desè equipament museístic de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran al reobrir les portes al públic després del llarg parèntesi de tres mesos a causa del coronavirus. Com a novetat, va estrenar l’exposició arqueològica El Solsonià. Viure i morir al Neolític Mitjà, amb entrada gratuïta i un petit obsequi relacionat amb la mostra. L’exposició romandrà oberta almenys fins al dia 30 de novembre.

Per la seua part, el Museu de la Noguera a Balaguer també exhibirà peces arqueològiques a l’exposició Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física, que s’obrirà demà al públic i podrà visitar-se fins al dia 30 d’agost. La mostra explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana a través de l’estudi de restes humanes de diferents jaciments de Catalunya. El Museu de Cervera també inaugurarà divendres una nova exposició, en aquest cas fotogràfica, que porta per títol Dos rams de flors: Exposició sobre l’estada de les Brigades Internacionals a la Segarra i a l’Urgell el maig del 1938.

També a la Segarra, el Museu de Guissona ha estrenat el muntatge Mirades amb ulls menuts, una selecció de les creacions gràfiques que els nens de les escoles de la localitat han preparat durant el curs 2019-20 en les quals expliquen la percepció que tenen d’aquesta equipament.

A Lleida, el Museu Morera exhibeix fins al dia 4 d’octubre una selecció de dibuixos i il·lustracions del lleidatà Miguel Gallardo, originals que ha donat recentment al museu.

Val a recordar que el Museu Diocesà d’Urgell, a la Seu d’Urgell, i el Musèu dera Val d’Aran, a Vielha, obriran portes entre finals d’aquest mes de juny i principis de juliol.

Mostra arqueològica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

Mostra arqueològica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.XARXA DE MUSEUS DE LLEIDA I ARAN

tracking