SEGRE

MÚSICA PROJECTE

Gira musical en família de deu dies per 10 pobles d'Espanya

Cançons, documental i llibre a càrrec de tres germanes d'Almacelles

Helena, Gemma i Cristina, les tres germanes Capdevila d’Almacelles, protagonistes d’aquesta iniciativa.

Helena, Gemma i Cristina, les tres germanes Capdevila d’Almacelles, protagonistes d’aquesta iniciativa.3BANDES

Creat:

Actualitzat:

La jove cantautora d’Almacelles Helena Capdevila donarà a conèixer les cançons del seu primer EP, Fairytales, en una singular gira musical de deu concerts en deu dies a deu localitats espanyoles a començaments d’agost. No viatjarà sola, sinó acompanyada de les seues dos germanes grans: Gemma, cineasta, i Cristina, fotoperiodista. I és que el projecte, titulat Nothing but road, transcendeix l’àmbit musical, ja que la idea és gravar en un documental els concerts i visites a cada poble de la gira per donar a conèixer aquesta experiència, a més de la música de la cantant i també les localitats que visitaran. Els intensos deu dies de música i carretera també formaran part d’un futur llibre de viatges, que seria així la tercera pota d’aquest projecte.

Cristina Capdevila, productora també de la gira, va explicar a SEGRE que l’aventura ja té data i lloc d’inici: “L’1 d’agost a Aïnsa, a Osca; a partir d’allà, l’objectiu serà continuar cap a Navarra, País Basc, Astúries, Castella i Lleó i tornada per Aragó fins a arribar de retorn el 10 d’agost a Almacelles, amb un últim concert en format més íntim i familiar al jardí de casa”. Les tres joves viatjaran i viuran aquests deu dies en una autocaravana de lloguer i han calculat que recorreran uns 2.500 quilòmetres. “Estem trucant a ajuntaments perquè acullin els concerts i rebem molt bones respostes, n’hi ha de molts d’interessats”, va assenyalar Cristina.

També han calculat el pressupost que necessitaran per a aquesta aventura, uns 3.000 euros, per al qual busquen marques patrocinadores o col·laboradores.

Folk en anglès gravat a casa L’enregistrament d’una cançó com a treball de final de curs dels seus estudis de producció musical a l’Escola Microfusa de Barcelona va animar Helena Capdevila a compondre uns temes més que han acabat donant forma a l’EP Fairytales, autoeditat als estudis de Txabi Ábrego a Almacelles. “Són cançons que al·ludeixen al fet de créixer i fer-nos grans, deixar enrere la innocència i també amb una punta de crítica a les xarxes socials”, va explicar la cantant. Toca la guitarra acústica i l’acordió i s’acompanya de trompeta, violí i bateria.

tracking