SEGRE

PATRIMONI EXPOSICIÓ

El Museu de la Noguera repassa les condicions de vida dels ossos entre el segle VIII i el XV a través d'esquelets

El Museu de la Noguera repassa les condicions de vida entre el segle VIII i el XV a través d'esquelets || Peces de jaciments arqueològics de Catalunya

El museu exhibeix fins al 30 d’agost més de setanta peces entre esquelets, cranis i ossos medievals.

El museu exhibeix fins al 30 d’agost més de setanta peces entre esquelets, cranis i ossos medievals.AYUNTAMIENTO DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de reobrir les portes al públic el cap de setmana passat, el Museu de la Noguera a Balaguer va estrenar ahir una nova exposició temporal, Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física, que atansa el visitant a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzats en diversos jaciments arqueològics de Catalunya.

La mostra, que podrà visitar-se fins al dia 30 d’agost, exhibeix més de setanta objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i altres elements contextuals per mostrar de forma divulgativa com i quin tipus d’informació poden obtenir a partir de les restes òssies els especialistes en antropologia i paleopatologia en relació amb àmbits tan diversos com per exemple l’alimentació, els oficis i l’estil de vida, la medicina i la salut, la justícia, la violència i la guerra i l’experiència de la mort.

Aquesta exposició, de caràcter itinerant, està impulsada des de l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, creada fa deu anys des del Museu d’Arqueologia de Catalunya. En aquesta estada a Balaguer, també inclou diverses peces arqueològiques de la col·lecció del Museu de la Noguera.

El Museu Urgell-Tàrrega oferirà una visita guiada dissabte al poblat ibèric del Pla de les Tenalles de la Móra, a Granyanella (reserves a l’adreça info@museutarrega.cat o al 973 312 960). I el Museu de Guissona presentarà en línia durant els tres dies el documental Les arrels de Guissona.

Visites ‘desconfinades’ dissabte al Pla d’Almatà

L’estrena de l’exposició al Museu de la Noguera coincidirà a partir de demà i fins diumenge amb una nova edició de les Jornades Europees d’Arqueologia, amb activitats de difusió en deu equipaments de Catalunya, tres dels quals a les comarques de Lleida. Així, el Museu de la Noguera ha previst visites guiades al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà dissabte a les 10.00, 11.00 i 12.00 h, encara que esperaran fins a última hora per decidir l’aforament en virtut de les noves disposicions sanitàries que comportarà a partir d’avui el canvi de fase.

tracking