SEGRE

LITERATURA HOMENATGE

La Paeria recorda a les xarxes Joan Barceló als 40 anys de la seua mort

Barceló, en un vídeo artístic.

Barceló, en un vídeo artístic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Cultura de l’ajuntament de Lleida recordarà a les xarxes socials l’escriptor de Menàrguens Joan Barceló en el 40 aniversari de la seua mort. Ho farà penjant a les diverses plataformes digitals, cada dia i fins al 25 de juliol, una degustació literària de la seua obra. La Paeria s’afegeix així a l’Any Joan Barceló, que es va inaugurar el 28 de gener passat a Barcelona –ciutat en la qual l’escriptor va morir el 28 de juliol del 1980 a causa d’una aturada cardíaca amb tot just 24 anys–, però amb algunes de les activitats ajornades pel coronavirus.

També artista plàstic i activista cultural, Barceló va ser un creador infatigable que va desplegar amb intensitat el seu talent i va deixar una obra extensa i potent, alguna de publicada i altra d’inèdita, malgrat la seua vida breu.

Va conrear la poesia, la novel·la, el conte, l’assaig, el teatre i fins i tot va escriure guions radiofònics, a més de renovar la literatura juvenil i infantil. Entre altres reconeixements, va rebre els premis Vicent Andrés Estellés i el Folch i Torres.

tracking