SEGRE

ART INAUGURACIÓ

Homenatge mural a la mel del Montsec

Os de Balaguer estrena una pintura de gran format dedicada a l'ametller i les abelles || El GarGar de Penelles, readaptat amb una desena d'artistes del juliol a l'agost

L’alcaldessa d’Os de Balaguer, el gerent de Torrons i Mel Alemany i els tres artistes, davant del mural.

L’alcaldessa d’Os de Balaguer, el gerent de Torrons i Mel Alemany i els tres artistes, davant del mural.COMUNICANT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Os de Balaguer va estrenar ahir una pintura mural en un edifici d’aquesta localitat de la Noguera com un homenatge a la flor de l’ametller i les abelles. La singularitat d’aquest grafiti urbà és que incorpora cera d’abella i volum, amb dibuixos i figures en relleu gràcies a la utilització de materials reciclats i pintats, com pneumàtics de cotxe (per a les fulles), teles (per als pètals) i fins i tot cable de telecomunicacions per simular els estams de la flor. El mural, titulat Pol·linitzant l’ametller, està ubicat en dos de les parets de la firma local Torrons i Mel Alemany, que va encarregar l’obra als artistes Oriol Arumí (natural de Vic i establert a Lleida) i als alemanys Erik i Swen Schmitz, establerts a Ivars d’Urgell. El mural es va estrenar amb la presència dels artistes i l’alcaldessa, Estefania Rufach, juntament amb els promotors de la iniciativa, la família Alemany amb el gerent Ferran Alemany al capdavant. Aquest va qualificar l’obra d’“homenatge al Montsec i el seu paisatge”, i va afegir que “ara més que mai cal que les empreses del territori fomentem la proximitat i crear reclams perquè ens visitin també és una manera de fer-ho”.

D’altra banda, la cinquena edició del festival de murals i art urbà GarGar de Penelles, que havia d’haver-se celebrat el maig passat, finalment se celebrarà entre finals de juliol i finals d’agost, segons va avançar ahir l’alcalde, Eloi Bergós, a Ràdio Balaguer. Hi participaran una desena d’artistes, a raó de dos o tres a la setmana, per evitar aglomeracions de visitants. Pintaran set o vuit murals nous i en restauraran alguns d’antics, amb activitats complementàries.

tracking