SEGRE

CINE EQUIPAMENTS

Desescalada cinematogràfica a Ponent

El complex multisales JCA Alpicat reprèn el contacte amb el públic tres mesos i mig després del tancament || Amb els Majèstic de Tàrrega ja estan en marxa dos de cada tres sales de Lleida

Públic familiar ahir a la tarda en les primeres sessions de les sales Majèstic de Tàrrega i primers espectadors també al complex multisales JCA Alpicat.

Públic familiar ahir a la tarda en les primeres sessions de les sales Majèstic de Tàrrega i primers espectadors també al complex multisales JCA Alpicat.CIRCUIT URGELLENC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El complex multisales JCA Alpicat va tornar ahir a la tarda a la vida tres mesos i mig després que la crisi sanitària del coronavirus provoqués el tancament dels cines a tot el país. També va reprendre el contacte amb el públic el Majèstic de Tàrrega, que gestiona el Circuit Urgellenc, de manera que la desescalada cinematogràfica a Ponent segueix de forma progressiva i ja estan obertes dos de cada tres sales de projecció de tot Lleida. Això sí, entre les que esperen torn figuren el cine Principal i les sales Rambla de Lleida, que des del Grup Principal confien a reobrir aviat, depenent també del funcionament de les sales d’Alpicat; a banda del complex Screenbox Funatic, que podria tornar a mitjans de juliol.

La responsable del Grup Principal, Montse Cortada, va explicar a SEGRE que a Alpicat “obrim de forma conservadora, tan sols amb un 30% de l’aforament de cada sala, encara que si tot surt bé arribarem al més ràpid possible al 50%”.

L’autocine Resquitx de Golmés oferirà avui l’última sessió, amb el film ‘Ha nacido una estrella’

A diferència d’altres empreses, que marquen amb papers o cintes de colors les butaques que no poden ocupar-se per mantenir les distàncies entre espectadors, els JCA Alpicat han optat per evitar aquesta senyalització “perquè l’espectador no tingui la impressió que entra en una zona de perill; la intenció és que el públic vingui al cine de nou a viure una experiència lúdica d’evasió i que durant la projecció s’oblidi dels problemes del coronavirus”. Les butaques estan numerades i assignades guardant les estrictes mesures de distància i, després de cada projecció, el personal les desinfecta totes.

Aquest cap de setmana ja es van programar fins a sis estrenes: la comèdia musical Personal Assistant, la nova història de Dakota Johnson (50 ombres de Grey), que també s’exhibeix a Tàrrega; la cinta de terror La posesión de Mary, amb Gary Oldman; el biopic Corre com una chica; la pel·lícula d’acció Valentine, venganza oscura; l’anime per a adults Human Lost i el film d’animació infantil Les vides de Marona.

De moment, segueixen tancats les sales de Mollerussa, Balaguer, Vielha, Tremp i Solsona. Val a recordar que el Cinema Teatre Armengol de Bellpuig va reobrir el 6 de juny mentre que el Cinema Casal Agramuntí ho va fer el passat dia 13.

D’altra banda, l’autocine Resquitx de Golmés oferirà avui (22.00 h) la seua última sessió amb la pel·lícula Ha nacido una estrella. Des que aquest equipament es va posar en marxa el passat 30 de maig, hi han passat uns 1.500 espectadors. Part de la recaptació, uns 2.000 euros, es destinaran a la lluita contra el Covid-19.

Públic familiar ahir a la tarda en les primeres sessions de les sales Majèstic de Tàrrega i primers espectadors també al complex multisales JCA Alpicat.

Públic familiar ahir a la tarda en les primeres sessions de les sales Majèstic de Tàrrega i primers espectadors també al complex multisales JCA Alpicat.CIRCUIT URGELLENC

tracking