SEGRE

TURISME ENOLOGIA

Escultura efímera aquest dissabte a la Vinya dels Artistes

Creació d'Erik Schmitz Coll, d'Ivars d'Urgell, a Mas Blanch i Jové

Erik Schmitz, amb una de les seues creacions.

Erik Schmitz, amb una de les seues creacions.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles serà novament aquest dissabte un escenari de creació artística. Erik Schmitz Coll, nascut a Alemanya i que resideix a Ivars d’Urgell, crearà en directe una escultura amb vinya i sarments.

Serà una activitat que comptarà amb la participació dels assistents i que continuarà amb un maridatge dels vins ecològics i finalitzarà amb la posta de sol. L’escultura, de caràcter efímer i 100% biodegradable, consisteix en un refugi amb la forma característica d’un animal de la zona per tal de reivindicar la necessitat de protegir i respectar la fauna. “Farem una ofrena dedicada als animals, al generar un espai per a ells, i a la naturalesa, atès que els materials vénen de la terra i hi tornaran”, van afirmar des del celler.

Els assistents participaran en la creació d’un refugi per a animals i també hi haurà un maridatge de vins

Erik Schmitz Coll és un artista nascut a Alemanya que va créixer en terres lleidatanes i que utilitza l’art com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments. Concep la creativitat com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l’artista i l’espectador receptor. Els protagonistes de les seues creacions són la figura humana i animal, la vegetació, el paisatge i la geografia. Amb la temàtica, el contrast i el gran format, pretén trencar amb tot allò quotidià.

El preu de l’activitat és de vint euros per als adults i 15 per als menors d’edat majors de 12 anys. Les places són limitades i és necessari fer reserva prèvia. S’ha de recordar que, a causa de la pandèmia, el celler ha ajornat al 2021 la seua festa anual, que s’havia de celebrar dissabte passat, amb Antoni Llena com a artista protagonista que incorporarà l’escultura Món.

Erik Schmitz, amb una de les seues creacions.

Erik Schmitz, amb una de les seues creacions.SEGRE

tracking