SEGRE

ACTIVITATS CORONAVIRUS

Cancel·len la Fira de Titelles de Lleida d''emergència' i 'reagenden' Fase Cultura

Cancel·len la Fira de Titelles de Lleida d''emergència' prevista per al 8 de juliol || La Paeria 'reagenda' el programa d'estiu dels propers quinze dies

L’artista Lily Brik i la responsable de l’Espai Cavallers, Roser Xandri, ahir a l’exposició ‘Quimera’.

L’artista Lily Brik i la responsable de l’Espai Cavallers, Roser Xandri, ahir a l’exposició ‘Quimera’.ESPAI CAVALLERS

Creat:

Actualitzat:

El reconfinament de la comarca del Segrià per l’augment de contagis del coronavirus també significa un dur cop de nou per al sector cultural. L’equip organitzador de la Fira de Titelles de Lleida va lamentar “completament en xoc i amb llàgrimes als ulls” la cancel·lació de l’edició d’emergència prevista per a dimecres que ve, dia 8, a la plaça de la Llotja. Divendres havien anunciat el cartell d’actuacions i havia arrancat la venda anticipada d’entrades d’una edició de format excepcional i amb un extens pla de mesures preventives de seguretat. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, també va anunciar que el programa d’activitats culturals d’estiu de la Paeria, batejat com a Fase Cultura, “reprogramarà” els espectacles d’almenys els propers quinze dies, entre els quals el concert que estava previst ahir a la tarda al Museu de l’Aigua. Això sí, se salvarà de la suspensió l’espectacle lluminós sobre l’edifici de la Seu Vella previst per avui diumenge (22.00 h) i que podrà contemplar-se des de tota la ciutat.

Durant la jornada d’ahir van anar caient altres propostes. Òmnium Segrià va suspendre la primera cita del Festival Cultura al Carrer que s’havia de celebrar a la tarda a la plaça Mercadal de Balaguer amb jocs familiars, teatre amb Campi Qui Pugui i concert del grup Hao Band. El Circuit Urgellenc també va anul·lar la sessió d’autocine prevista ahir a la nit a les Borges Blanques, “malgrat que la comarca no està afectada, però per responsabilitat i seguretat”.

Des del Museu de Lleida es va anunciar la suspensió de la visita dramatitzada prevista per avui diumenge al migdia. Així mateix, Corbins va suspendre el primer concert del nou festival Marges, que havia de protagonitzar avui el grup lleidatà Uënsdei a la Platgeta del Riu. Al contrari, les sales de cine JCA Alpicat van seguir obertes al públic, d’acord amb el pla de desescalada de l’equipament que es va posar en marxa el dia 26 de juny amb les reduccions d’aforament i mesures de seguretat. En principi només s’evitarà l’entrada a grups de més de deu persones.

D’altra banda, la galeria Espai Cavallers de Lleida va suspendre la inauguració de Quimera, la nova exposició de la lleidatana Lily Brik, encara que la mateixa artista va estar-se durant la tarda d’ahir a la sala, que continua oberta al públic en l’horari habitual. Lily Brik exhibeix una trentena d’olis i de pintures a l’esprai creats durant els últims mesos de pandèmia, paradoxalment ara afectats pel reconfinament.

tracking