SEGRE

LLIBRES DIADA

Les llibreries de Lleida preveuen un Sant Jordi d'estiu 'a casa'

Descarten ara concentrar el 23 de juliol les parades al Pati de les Comèdies

Aquesta imatge de Sant Jordi del 2019 a l’Eix Comercial de Lleida no es repetirà el 23 de juliol vinent.

Aquesta imatge de Sant Jordi del 2019 a l’Eix Comercial de Lleida no es repetirà el 23 de juliol vinent.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Deu dies després que el sector del llibre de Lleida revelés la idea de celebrar de forma conjunta el proper 23 de juliol el denominat Sant Jordi d’estiu amb parades concentrades en un únic espai, el Pati de les Comèdies, en ple Eix Comercial entre els edificis de l’IEI i la regidoria de Cultura, el reconfinament del Segrià pel coronavirus ha provocat un nou canvi de plans. Llibreries i editorials, pendents encara del desenvolupament dels esdeveniments sanitaris que puguin afectar la capital en els propers dies, ja han descartat la possibilitat de reunir en aquell únic espai la desena de parades previstes. Al contrari, “la idea ara és que cada llibreria organitzi pel seu compte la diada al seu mateix comerç de forma individual”, va comentar ahir Jordi Caselles, responsable del Gremi de Llibreters a Lleida, atenent les actuals circumstàncies sanitàries a la comarca.

De fet, el canvi també obeeix a la incertesa davant d’un possible nou confinament domiciliari a la ciutat. “El que està clar és que, si finalment podem celebrar la festa del llibre, aconseguirà activitats a cada llibreria i alguna parada de les editorials al carrer, si la normativa que dicti la Paeria per a aquesta jornada ho permet”, va afegir Caselles.

Pel que fa a les firmes de llibres, tampoc no està clar de moment si a Lleida podran organitzar-se ni com, malgrat que ahir la conselleria de Cultura va informar de la nova normativa sobre això, que haurà de definir cada municipi (vegeu el desglossament).

Firmes d’autors amb cita prèviaEl Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va aprovar ahir la proposta d’actuacions per a la diada del proper 23 de juliol. El document estableix un protocol específic per a la firma d’autors, una de les activitats que habitualment generen més concentracions, que funcionarà amb cita prèvia a les parades i amb llibres firmats que podran ser també sol·licitats prèviament per ser recollits a les llibreries des de dilluns de la mateixa setmana. Les cues tampoc no podran superar les 30 persones i hi haurà control d’aforament.

tracking