SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CORONAVIRUS

Els cines JCA Alpicat i CaixaForum, primers equipaments a tancar al públic

Els cines JCA Alpicat i CaixaForum, primers equipaments a tancar al públic || Museus i biblioteca segueixen oberts, i la Seu Vella, a l'expectativa

Els cines JCA Alpicat, tancats ahir i amb el pàrquing desert.

Els cines JCA Alpicat, tancats ahir i amb el pàrquing desert.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Els equipaments culturals de Lleida van viure la jornada d’ahir amb incertesa davant dels dubtes de si continuem desescalant el confinament pel coronavirus o, al contrari, fem marxa enrere enmig de decrets de la Generalitat en un sentit i resolucions judicials en el contrari. Així doncs, els primers a prendre una decisió dràstica van ser les sales de cine JCA Alpicat, del Grup Principal, i el centre cultural CaixaForum Lleida, que van anunciar el tancament fins que la normativa i la situació sanitària permeti reobrir al públic.

Per la seua part, tant el Museu de Lleida com el Museu d’Art Morera –tancats ahir com cada dilluns– obriran avui si no hi ha ordres contràries d’última hora. De fet, el decret del Govern de diumenge establia com a excepcions al reconfinament dels equipaments culturals el cas dels museus i biblioteques. Jesús Navarro, director del Morera, va explicar: “En principi tenim pensat obrir, però amb l’aforament del 30 per cent i les visites individuals o d’unitats familiars com a l’inici de la desescalada.”

Els treballs de restauració a la Seu Vella, en l’aire ja que treballadors i tècnics vénen de fora del Segrià

Des del Museu de Lleida també es va informar que avui obrirà portes i va lamentar alhora l’anul·lació d’activitats com les visites dramatitzades o el cicle de cine a la fresca. Per la seua banda, la Biblioteca Pública sí que va obrir ahir al públic i ho continuarà fent avui en l’horari habitual, però ja només amb el servei de recollida d’encàrrecs.

Per la seua banda, la directora, Antònia Capdevila, va lamentar que precisament ahir tenien previst posar en marxa la majoria de serveis de l’equipament en una fase més de la desescalada. “Però ara fem marxa enrere, i més amb els problemes de personal ja que tenim treballadors de fora del Segrià i de municipis de la comarca que no estan reconfinats”, va comentar Capdevila.

També estan a l’expectativa per aquest tipus de problemes laborables a la Seu Vella. El director del Turó, Joan Baigol, esperava ahir no només per si avui es podrà reobrir el principal monument de Lleida sinó també per si s’hauran de suspendre les actuals obres de restauració. “La majoria de treballadors d’una de les empreses són de València i els de l’altra vénen de fora del Segrià”, va recordar en aquest sentit Baigol. De fet, ahir (dia de festa del monument) ja no van venir.

I la galeria Espai Cavallers, amb l’exposició de Lily Brik oberta fa tot just una setmana, també estava a l’expectativa. La seua responsable, Roser Xandri, va assegurar que, “sobretot per respecte al treball de l’artista, avui obrirem al públic, encara que amb cita prèvia”.

tracking