SEGRE

Cultura

Reus tampoc celebrarà el Sant Jordi d'estiu aquest 23 de juliol

Aquest rebuig de celebrar la jornada se suma al de la comarca del Segrià i també a algunes llibreries de la ciutat de Figueres

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La localitat de Reus no celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa el proper 23 de juliol davant de la crisi sanitària del coronavirus, segons l’acord de la Comissió de Sant Jordi, integrada per tots els organitzadors de la celebració, recollit per Europa Press.

"L’opinió gairebé unànime ha estat la de no sumar-se a aquesta convocatòria", ha expressat el consistori en l’acord, on argumenta com a raons la dificultat de mantenir amb responsabilitat les mesures exigibles, també el fet de ser una data poc atractiva, i per la consideració de què la Diada representa una mica més enllà del pur objectiu comercial.

La decisió de no festejar la jornada com és tradicional a la plaça del Mercadal ha estat "gairebé unànime", i ha estat subscrita també per les entitats culturals de la ciutat; no obstant això, les llibreries i floristes sí que podran --prèvia sol·licitud-- instal·lar una parada al carrer davant del seu establiment.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha recordat que el 23 d’abril es va celebrar un Sant Jordi molt especial en confinament amb "tot l’enginy telemàtic" i unes comandes que van requerir paciència i compromís.

"No va ser la Diada que volíem, però aconseguim que Sant Jordi no fos un dia com qualsevol altre", ha valorat Recasens.

Després de rebre les instruccions concretes per part de la Cambra del Llibre, el consistori va organitzar reunions amb els llibreters i floristes i va convocar la Comissió de Sant Jordi amb representació també de les entitats, que finalment ha adoptat aquesta decisió.

Aquest rebuig de celebrar la jornada se suma al de la comarca del Segrià i també a algunes llibreries de la ciutat de Figueres.

tracking