SEGRE

POLÍTICA CULTURAL MUSEU

La Paeria adjudica les obres modificades del Morera

A les mateixes tres empreses del projecte principal de rehabilitació de l'antiga Audiència || Per un import de 525.000 euros

Restes de les adoberies medievals a l’antiga Audiència.

Restes de les adoberies medievals a l’antiga Audiència.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va fer ahir un nou pas per prosseguir les obres de rehabilitació i reforma de l’edifici de l’antiga Audiència de Lleida, a la rambla Ferran, per convertir-lo en el futur Museu d’Art Jaume Morera. La junta de govern municipal va adjudicar el projecte modificat de les obres a la unió temporal d’empreses Romero Polo, Arnó i Sorigué, que ja es va fer càrrec del projecte principal i que el va paralitzar l’estiu passat al·legant que no podien fer-se’n càrrec amb el pressupost inicial de gairebé 4,5 milions d’euros. S’ha de recordar que l’aparició al subsòl de l’edifici durant les primeres obres de restes de les adoberies medievals de Lleida, del segle XIII, va obligar també a modificar el projecte per preservar aquestes restes arqueològiques.

El mes passat, la comissió de Patrimoni de la Generalitat ja va donar el vistiplau al projecte modificat de les obres, que preveu també unes micropilones que travessen l’antiga muralla, molt deteriorada. El projecte d’obres modificat s’ha adjudicat ara per un import addicional de 525.454,66 euros (IVA inclòs), per la qual cosa, de moment, el pressupost total per al futur equipament museístic ja s’atansa als cinc milions d’euros.

La Paeria afirma que “es garanteix la continuïtat d’un projecte emblemàtic per a Lleida”

La junta de govern municipal també va desestimar les al·legacions que les firmes adjudicatàries havien presentat a aquest projecte modificat. D’aquesta manera, segons va informar la Paeria, “aquests tràmits, sumats a la pròrroga del termini d’execució dels ajuts dels fons Feder de la Unió Europea, permeten garantir la continuïtat de les obres d’aquest projecte emblemàtic per a la ciutat de Lleida”. El projecte compta amb una subvenció de la Unió Europea de dos milions d’euros que, en principi, obligava que les obres estiguessin finalitzades almenys en un 70 per cent el pròxim 30 de novembre. La Paeria també compta amb compromisos de subvencions per part de la Generalitat i l’Estat (un milió cada administració) i de la Diputació (mig milió). Les obres tenien un termini d’execució de vint-i-cinc mesos, que acabava l’estiu del 2021.

tracking