SEGRE

Cultura

Perilla el Sant Jordi d'estiu a Catalunya?

La consellera Alba Vergés diu que "s'ha de valorar"

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que caldrà "valorar" la celebració o la cancel·lació del Sant Jordi d'estiu. "Ho hem de valorar, i s'ha de valorar les mesures que s'aplicarien a Barcelona, això és així", ha assegurat durant la roda de premsa sobre el circuit de detecció de casos de la covid-19 i el seguiment dels contactes. Per la consellera, amb les dades de transmissió de coronavirus que actualment hi ha a la capital catalana caldrà prendre mesures "segur".

De fet, hi ha diverses ciutats de Catalunya que ja han descartat celebrar el Dia del Llibre i la Rosa aquest 23 de juliol, com Figueres, Reus i Lleida i llibreries com la NoLlegiu o editorials associades a Llegir en Català que no instal·laran cap parada a Barcelona.

Les parades que s'ubicaran als carrils centrals de Passeig de Gràcia de Barcelona aniran de Plaça Catalunya al carrer València i estaran obertes fins les 11 de la nit. A Passeig de Gràcia hi haurà unes 110 parades i a la resta de Barcelona, una vuitantena.

"Serà més gran o més petit, però el dia del llibre i la rosa se celebrarà". Així ho va manifestar aquest dimecres Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya.

Tixis va assenyalar que "cada municipi té la facultat de decidir si faran la festa o no al carrer", però que això no significava que els lectors no puguin anar a les llibreries en ciutats on no hi hagi parades a l'aire lliure.

tracking