SEGRE

DIADA PRESENTACIÓ

Sant Jordi amb 200 parades a Barcelona i confinat a Lleida

La celebració al carrer el dia 23 vinent, en mans de cada municipi

Ricard Lobo, Carme Polo i Albert Villaró, dimarts a la Seu.

Ricard Lobo, Carme Polo i Albert Villaró, dimarts a la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Serà més gran o més petit, però el Dia del Llibre i la Rosa se celebrarà.” Així de taxatiu es va manifestar ahir Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya durant l’acte de presentació dels protocols i mesures de seguretat de cara al denominat Sant Jordi d’estiu del pròxim 23 de juliol. Acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i de representants de l’ajuntament de Barcelona i dels gremis del llibre i floristeries, Tixis va destacar que “cada municipi té la facultat de decidir si celebrarà la festa al carrer o no”, però va comentar que “això no significa que els lectors no puguin anar a les llibreries obertes en localitats en les quals no es prevegin parades a l’aire lliure”. El que està clar és que, a una setmana vista de la diada alternativa, aquesta serà molt desigual a Catalunya. Mentre que a Barcelona es preveuen unes dos-centes parades de llibres per tota la ciutat, 110 de les quals distribuïdes pel passeig de Gràcia, a Lleida i bona part del Segrià el sector del llibre (llibreries locals i editorials) ja va anunciar aquest dilluns passat la cancel·lació de la festa literària, encara que no va descartar algun tipus de programació conjunta, amb activitats físiques i digitals, segons l’evolució de la situació sanitària. Reus i Figueres ja van anunciar que tampoc celebraran la diada.

A Barcelona, les firmes d’autors funcionaran amb cita prèvia. Des del Gremi de Llibreters van assenyalar que les llibreries anunciaran a les pàgines web l’horari i els escriptors que hi haurà als seus establiments, alguns dels quals també viatjaran per comarques.

El Gremi de Llibreters va assegurar que “escriptors destacats també firmaran a comarques”

La periodista de Mollerussa Carme Polo va arrancar dimarts a la Seu d’Urgell una gira de presentacions del seu llibre sobre la festa de Sant Jordi, amb fotografies de Ricard Lobo. Demà (17.00) el presentarà a l’Hotel Balneari de Caldes de Boí i dilluns (20.00), a la Casa Canal de la capital del Pla d’Urgell.

D’altra banda, la nova novel·la de Joël Dicker va liderar la llista de ficció en castellà, editada per Alfaguara; davant de La madre de Frankenstein (Tusquets), d’Almudena Grandes, i Niña, mujer, otras (Alianza), de Bernardine Evaristo. En no-ficció en castellà, després del novè volum de Cuaderno Blackie Books, de diversos autors, el més venut va ser A propósito de nada (Alianza), de Woody Allen.

Irene Solà i Rafel Nadal lideren les vendes de llibres en català ? Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d’Irene Solà, i Mar d’estiu (Univers), de Rafel Nadal, van liderar les vendes en català en ficció i no-ficció, respectivament, la setmana passada segons xifres del portal Libridata. Després de l’èxit d’Irene Solà, es van situar L’enigma de l’habitació 622 (La Campana), de Joël Dicker, i L’espia del Ritz (Columna), de Pilar Rahola.

tracking