SEGRE

EQUIPAMENTS CORONAVIRUS

El Museu de Lleida, el Morera i la Panera es mantenen oberts a visites individuals i familiars

El Museu de Lleida, el Morera i la Panera es mantenen oberts a visites individuals i familiars || La Seu Vella tampoc tanca i ofereix entrada gratis

La col·lecció Gelonch de gravats, ahir a la foto, un gran atractiu per visitar el Museu de Lleida.

La col·lecció Gelonch de gravats, ahir a la foto, un gran atractiu per visitar el Museu de Lleida.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Equipaments culturals tancats pel coronavirus a Lleida? No tots. Hi ha notables excepcions que es mantenen obertes i es converteixen així en autèntics refugis culturals en ple reconfinament. Tant el Museu de Lleida com el Museu d’Art Jaume Morera obren les portes al públic, amb visites individuals o d’unitats familiars i les preceptives reduccions d’aforament.

El Museu de Lleida ja va anul·lar activitats complementàries com les visites dramatitzades dels diumenges o el nou cicle de cine a la fresca. El Centre d’Art Contemporani La Panera també es manté obert, només amb algun retoc en l’horari habitual d’estiu: tanca a les 19.00, una hora abans, i dissabte obre a les 10.00, també una hora abans. S’ha de recordar que, al contrari, CaixaForum Lleida ja va tancar al públic dilluns passat, mentre que la Fundació Sorigué va anunciar que no reobrirà fins al setembre.

Per la seua part, la Biblioteca Pública de Lleida ha retallat els serveis només per a la recollida de documents (llibres, revistes, material audiovisual) i amb cita prèvia. Per a les devolucions no cal accedir a l’edifici ja que està activa una bústia especial a l’exterior. La Universitat de Lleida va anunciar aquest dimecres que la biblioteca de la facultat de Lletres, a l’edifici del Rectorat, estarà oberta fins a finals de mes.

La joia del patrimoni de Lleida, la Seu Vella, també és accessible per a visites individuals i familiars i, durant aquests dies, amb entrada gratuïta. En canvi, d’altra banda, l’opció del cine continua prohibida. Les sales de Lleida es mantenen tancades i JCA Alpicat va anunciar el tancament dilluns passat.

La col·lecció Gelonch de gravats, ahir a la foto, un gran atractiu per visitar el Museu de Lleida.

La col·lecció Gelonch de gravats, ahir a la foto, un gran atractiu per visitar el Museu de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking