SEGRE

INICIATIVES PANDÈMIA

El Sant Jordi d'estiu a passeig de Gràcia, anul·lat

Decisió de la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes després de les restriccions a Barcelona || Hi havia previstes 110 parades

La Rambla, freqüentat eix central de Sant Jordi el 2019.

La Rambla, freqüentat eix central de Sant Jordi el 2019.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes van decidir ahir suspendre la celebració del Sant Jordi d’estiu del proper dia 23 prevista al passeig de Gràcia de Barcelona, a causa de les noves restriccions (voluntàries) imposades per les autoritats sanitàries en relació amb la pandèmia desencadenada pel Covid-19. S’ha de recordar que només en aquesta cèntrica artèria s’havien de col·locar 110 parades de les 200 previstes a tot Barcelona. Tot i així, les dos entitats van animar els ciutadans a comprar llibres i roses a les botigues per celebrar una diada que ja va haver d’anul·lar-se el passat dia 23 d’abril. “Procurarem que el dia del llibre i la rosa se celebri de manera descentralitzada i que cada persona pugui atansar-se fins al seu establiment més proper”, van apuntar des de la Cambra del Llibre. “El que s’ha suspès és la festa a Gràcia, però les floristeries estaran obertes a disposició del públic”, va aclarir el president del Gremi de Floristes, Joan Guillén.

Així mateix, llibreters i floristes estan pendents de valorar les noves indicacions recollides a la resolució que ha de publicar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i també de les pautes que indiquin tant l’ajuntament de Barcelona com la Generalitat per saber si, almenys, poden posar una parada a l’exterior de cada local i en quines condicions. Per la seua part, la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxel Budó, va explicar que des de la Generalitat donen per fet que aquest Sant Jordi s’havia de cancel·lar. “Molt probablement tot acabarà anul·lant-se, tot i que encara estem acabant de treballar i perfilar alguns detalls que hem de valorar i comentar amb els representants de tots els sectors afectats” va acabar.

Demanen que igualment les persones vagin a comprar llibres i roses als establiments

Per una altra banda, a Lleida i a la comarca del Segrià el sector del llibre (llibreries locals i editorials) ja van anunciar la setmana passada la cancel·lació de la festa literària, encara que no van descartar algun tipus de programació conjunta, amb activitats que poguessin ser presencials o bé per mitjà de la xarxa.

tracking