SEGRE

LLIBRES NOVETAT

Microrelats del lleidatà Eduard Ribera sobre la conducta humana

'El peix que volia ser home', amb textos que van de les dos línies a les dos pàgines

L’escriptor i músic de Balaguer Eduard Ribera.

L’escriptor i músic de Balaguer Eduard Ribera.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els últims estudis sobre la història evolutiva de l’espècie humana determinen que el nostre cos no és més que l’evolució dels primers peixos que van ser capaços d’abandonar l’aigua i posar un peu a terra. Seguint amb aquesta idea, l’escriptor lleidatà Eduard Ribera intenta al seu nou llibre provocar la reflexió preguntant-se, amb un fons irònic, “si avui dia algun peix voldria pertànyer a l’espècie humana”. Ribera (Balaguer, 1965) acaba de publicar El peix que volia ser home, un llibre de microcontes que també és un autèntic exercici literari, amb textos de tanta concentració expressiva que van des de les dos línies fins un màxim de dos pàgines. “La meua trajectòria literària sempre ha anat vinculada a la narrativa breu”, va explicar a SEGRE aquest autor, que el 2011 va guanyar el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb La vida assistida, i dos anys abans es va emportar el Premi Lleida de narrativa (que va deixar d’atorgar-se el 2012) amb l’obra A que no/99 exercicis d’estil.

Autor del blog literari L’Escriptori des del 2005, Ribera va rescatar idees, escrits i reflexions que ha anat donant a conèixer en els últims temps a la xarxa per acabar donant forma a aquest nou llibre, amb històries que “reflexionen sobre el comportament humà, sempre en clau humorística”. Establert des de fa vint anys a Verdú, Ribera és el responsable de l’àrea de comunicació de FiraTàrrega però, més enllà de la seua tasca professional, la seua passió és la literatura i també la música, com a intèrpret d’instruments com el baix i el contrabaix. Va publicar el primer llibre el 1988, La casa per la finestra, obra amb la qual l’any anterior va guanyar el Premi Ciutat de Balaguer de narrativa. Des d’aleshores, ha publicat vuit llibres, els últims tres a través de la plataforma d’impressió d’Amazon. “És una fórmula que em dóna una certa llibertat i també més control dels ingressos”, va comentar l’escriptor. D’aquesta manera, El peix que volia ser home pot encarregar-se en versió de paper a través d’aquesta plataforma en línia, i també està disponible en format digital a Kindle i eBook.

La Fira ArtsLibris Barcelona suspèn l’onzena edició pel virus ArtsLibris Barcelona, la Fira Internacional de Llibres i Edicions d’Art, Fotografia i Disseny, va decidir ahir suspendre l’onzena edició prevista del 23 al 26 de juliol al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, a causa de la situació sanitària actual. ArtsLibris va explicar que la fira estava plantejada en un format híbrid (amb instàncies presencials i virtuals) per la qual cosa, ateses les circumstàncies, optaran per portar a terme “el màxim d’activitats previstes en format virtual utilitzant la seua nova plataforma en línia que presentaran el dia 23 de juliol”. En aquesta plataforma es podran consultar les novetats dels editors i les edicions pròpies, i també hi haurà notícies d’actualitat i una botiga online en la qual es podran adquirir les publicacions dels participants.

tracking