SEGRE

PATRIMONI INVESTIGACIÓ

Un detingut per l'incendi a la catedral de Nantes

Un voluntari que havia de tancar l'església

Vista de l’incendi declarat dissabte a la catedral de Nantes.

Vista de l’incendi declarat dissabte a la catedral de Nantes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home es trobava ahir detingut per la investigació oberta pel possible origen provocat de l’incendi que es va produir dissabte a la catedral de Nantes, segons va indicar el fiscal de la ciutat francesa, Pierre Sennes. El detingut, que té una trentena d’anys i fa tasques de voluntariat per a la diòcesi, s’havia d’encarregar de tancar la catedral divendres a la nit, va indicar l’emissora France Info.

Es troba sota arrest des de dissabte al migdia i la policia vol aclarir les incoherències en les explicacions que ha donat sobre com va tancar la basílica. El fiscal va decidir l’obertura d’una investigació perquè els bombers quan van arribar a la catedral de Sant Pere i Sant Pau es van trobar amb tres focus diferents de foc, un a l’orgue i dos més a la nau.

A partir de les primeres indagacions realitzades, no s’han trobat mostres que s’hi forcés l’accés. L’incendi, encara que no ha posat en perill els elements estructurals de la catedral, va calcinar completament el gran orgue i va provocar danys irreparables en alguns altres elements, com un quadre del pintor del segle XIX Hippolyte Flandrin.

tracking