SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PUBLICACIONS

Llibre de contes per difondre Aigüestortes i Sant Maurici

Iniciativa de la Diputació per fomentar destinacions de turisme familiar a Lleida

Portada del conte ambientat a Aigüestortes i Sant Maurici.

Portada del conte ambientat a Aigüestortes i Sant Maurici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrellat dels estanys encantats està escrit per Montse Subirana, il·lustrat per Toni Serrano i editat per Arola Editors (800 exemplars), amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La història explica que, quan Pirene arriba al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb la seua família i els seus amics, un fet totalment imprevisible els impedeix visitar el parc. Val a destacar que, encara que en aquests moments aquesta situació pot ser comprensible a causa de les restriccions sanitàries pel coronavirus, quan es va escriure el relat era una una cosa impensable, que no havia passat mai anteriorment en la història del Parc Nacional.

Així, al conte L’entrellat dels estanys encantats es planteja un doble misteri: al mateix temps que un equip d’experts intenta resoldre urgentment l’entrellat dels estanys encantats amb l’objectiu que es pugui tornar a accedir a aquesta zona del Parc Nacional com més aviat millor, els protagonistes s’apunten a un joc de pistes que els convida a conèixer i endinsar-se en alguns dels paratges més bonics de Catalunya, per descobrir la màgia dels seus racons, la flora i la fauna, sense trepitjar els llacs inaccessibles.

Concurs de microrelats per a nens i adolescents

El Patronat de Turisme de la Diputació i les tres destinacions de natura i muntanya de Lleida, amb el Parc Nacional inclòs, han convocat en el marc d’aquesta campanya un concurs de microrelats en català, castellà o aranès per a tres categories d’edats (de 6 a 9 anys, de 10 a 13 i de 14 a 16), que comptarà amb premis consistents en estades, activitats i productes locals de les tres destinacions familiars. Els microrelats (d’entre 100 i 150 paraules) hauran d’explicar com convèncer el personatge de Tenebrix –que ha arribat al Parc Nacional, no deixa entrar a ningú i espanta els animals– perquè deixi de fer por i la gent pugui tornar a visitar el parc. Els textos s’hauran d’enviar a turisme@aralleida.cat abans del 13 de setembre. Bases a www.aralleida.cat.

tracking