SEGRE

ART EQUIPAMENTS CULTURALS

La Fundació Viladot 'torna' les pintures de Lluís Trepat

A Lo Pardal d'Agramunt des del 2012, en dipòsit de la família per 20 anys

Furgó carregat amb pintures de Lluís Trepat, aquesta setmana a la Fundació Viladot d’Agramunt.

Furgó carregat amb pintures de Lluís Trepat, aquesta setmana a la Fundació Viladot d’Agramunt.FUNDACIÓ VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pintures que Lluís Trepat (1925) havia dipositat fa vuit anys a la Fundació Privada Guillem Viladot d’Agramunt han tornat aquesta setmana a mans de la família de l’artista de Tàrrega. L’edifici de Lo Pardal, seu de la Fundació Viladot, custodiava des del 2012 unes 350 pintures de Lluís Trepat en virtut d’un conveni de dipòsit en comodat de 20 anys pel qual l’equipament cultural de la capital del Sió es comprometia també a conservar i difondre la seua trajectòria artística.

Tanmateix, amb el nou rumb que va prendre aquesta fundació d’Agramunt fa dos anys, que se centra a posar en relleu l’àmplia obra de Guillem Viladot i apostar pels artistes emergents, els quadres de Lluís Trepat van deixar d’encaixar en el projecte de Lo Pardal. Per aquesta raó, després de mesos de negociacions entre la fundació i la família del pintor de Tàrrega, es va acordar rescindir el conveni de dipòsit i les pintures de Lluís Trepat han retornat aquesta setmana a la casa familiar.

El director de la Fundació Guillem Viladot, Pau Minguet, va destacar que “l’obra de Lluís Trepat té una important rellevància” i va recordar la “bona relació dels dos artistes i amics”, tot i que va afegir que “Lo Pardal no és el lloc més adequat per exposar-la”. Minguet va explicar que “Guillem Viladot va apostar sempre per reivindicar l’art del moment i els artistes contemporanis, una filosofia que hem volgut recuperar”. Amb tot, no va descartar que en un futur puguin dur-se a terme projectes en els quals Lluís Trepat i Guillem Viladot comparteixin protagonisme.

Presenten els ‘tòtems’ del poeta Agramunt acollirà avui dos activitats dedicades a Guillem Viladot, previstes al març com a clausura de la commemoració del 20 aniversari de la seua mort però que van quedar aturades amb la pandèmia. A les 12.00, el crític literari Xavier Garcia oferirà la conferència recital La poesia de GV a Lo Pardal, i a les 19.00, es presentaran els 9 tòtems dedicats a l’artista i poeta local, distribuïts per diferents punts del municipi, en un recorregut des de la plaça del Pou, que posen en relleu el seu vessant literari combinat amb la seua obra visual i plàstica.

tracking