SEGRE

PATRIMONI ACTUACIONS

Nova fase de restauració de la pintura mural de l'ermita de Solés a Tiurana

Bastides al presbiteri de l’ermita de la Mare de Déu de Solés.

Bastides al presbiteri de l’ermita de la Mare de Déu de Solés.AYUNTAMIENTO DE TIURANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana ha començat la segona fase de les obres de restauració i conservació de les pintures murals de l’ermita de la Mare de Déu de Solés, al municipi de Tiurana, a la Noguera. L’estiu passat, en la primera fase de les obres, els tècnics van actuar sobre la paret frontal de l’altar, on van treure a la llum unes destacades pintures murals de l’època barroca, que havien quedat amagades sota les escenes que es van pintar el 1940, quan es va entronitzar la nova imatge de la Mare de Déu de Solés.

Aquesta nova etapa d’obres a l’ermita se centrarà en la part de les pintures murals de la cúpula i les llunetes centrals del presbiteri. Tal com va succeir a la primera fase de la restauració, no es descarta que es continuïn trobant altres pintures sota de les actuals, d’època barroca i de més valor artístic, ja que tant a la cúpula com al cambril ja hi ha importants pintures d’aquest període. De tota manera, l’edifici s’ha tancat al culte mentre durin les obres, per la seua part, les visites guiades podran fer-se fins a la zona de la cúpula, on es troben les pintures murals barroques més antigues i els elements traslladats des de l’antiga Tiurana submergida per les aigües del pantà de Rialb el 1999.

Les obres, ajornades per la pandèmia, duraran uns tres mesos i compten amb un pressupost de 36.000 €, amb una subvenció de 20.000 € provinent de la Diputació.

tracking