SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROJECTE

La Producció Nacional de Circ, a Lleida al desembre

S'estrena dimarts al Grec i 'girarà' per quinze teatres catalans

Assaig al Mercat de les Flors d’una acròbata per a l’espectacle de circ ‘Estat d’emergència’.

Assaig al Mercat de les Flors d’una acròbata per a l’espectacle de circ ‘Estat d’emergència’.MERCAT DE LES FLORS

Creat:

Actualitzat:

La primera Producció Nacional de Circ de Catalunya, una de les principals mesures del pla d’impuls d’aquest gènere escènic redactat des del departament de Cultura de la Generalitat, s’estrenarà dimarts vinent al Mercat de les Flors de Barcelona en el marc del Festival Grec de la capital catalana.

El muntatge, titulat Estat d’emergència, emprendrà a partir del novembre una gira per 15 equipaments teatrals de tot Catalunya, entre els quals la Llotja de Lleida, on es preveu que es presenti el 27 de desembre, i fins a la Fira Trapezi de Reus al maig.

El xou circense és una creació col·lectiva dirigida per Joan Ramon Graell, fundador de la companyia La Persiana i amb més de vint anys d’experiència com a acròbata, dramaturg i director artístic de produccions de circ.

Estat d’emergència, creat en ple estat d’alarma per l’emergència sanitària, és un espectacle que vol mostrar, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta al llindar del col·lapse els joves artistes d’avui. De fet, en el procés creatiu, la pandèmia del coronavirus s’ha afegit a la llarga llesta de crisis a què s’enfronten també els artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge.

tracking