SEGRE

PINTURA MURAL

La Fuliola presenta el mural dedicat al Segar i el Batre

Obra de l'artista Lily Brik, és a peu de la carretera C-53

Imatge de la visita de les autoritats ahir a l’obra de Lily Brik a la Fuliola.

Imatge de la visita de les autoritats ahir a l’obra de Lily Brik a la Fuliola.JUDIT BARQUETS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fuliola va presentar ahir a les autoritats el mural de Lily Brik dedicat a les festes del Segar i el Batre, que l’any passat van celebrar la 40 edició i aquest 2020 s’han cancel·lat per la pandèmia del coronavirus.

Lily Brik va explicar que “l’objectiu és deixar constància d’aquest patrimoni important a la Fuliola en un moment en què la festa requereix més compromís alhora que pretén retre homenatge a les tasques del camp”. Al mural, a peu de la carretera C-53, es pot veure a primer pla un segador, vestit de blau i faixa, amb una falç, roba i eina típica de l’època, i diverses espigoladores a l’era de la Fuliola. Segons l’artista, “el mural, inspirat en una fotografia, té tons grocs i blaus, colors càlids de la terra, i és una barreja entre pintura plàstica i esprai”.

L’acte va comptar amb la presència de l’artista; l’alcalde, Jaume Ferrer; regidors; membres de l’Associació del Segar i el Batre; el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells; el director de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i la directora general de Cultura Popular, Àngels Blascó.

A més de la presentació, va tenir lloc una reunió per tractar sobre la recuperació de la festa de cara a l’any que ve. Està previst fer la inauguració oficial quan la situació sanitària ho permeti.

tracking