SEGRE

ART URBANISME

Anglesola ja llueix l'obra d'art cedida per un veí

Josep Vall Borda va donar l'escultura al desembre a l'ajuntament || Dedicada a la família, la va crear fa 15 anys amb els seus fills

L’artista Josep Vall Borda, al centre amb camisa blanca, amb autoritats i familiars.

L’artista Josep Vall Borda, al centre amb camisa blanca, amb autoritats i familiars.AJ. ANGLESOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anglesola va acollir dissabte la inauguració de l’escultura Tres camins de l’artista Josep Vall Borda, que va viure a la població durant molts anys. L’escultura va ser creada fa quinze anys per Vall i els seus dos fills i està dedicada a la família. La peça la va donar el desembre passat el mateix artista al consistori de la localitat, però no ha estat fins ara que s’ha pogut celebrar un acte per fer oficial la donació a causa de la situació provocada per la pandèmia de coronavirus.

L’alcaldessa de la localitat, Carme Miró, va explicar que quan Vall va oferir l’escultura al poble, al contemplar-la van considerar el seu valor artístic i van decidir ubicar-la a la plaça Catalunya, l’última urbanitzada de la població, formant part de la construcció d’un grup d’habitatges aixecat recentment.

Al peu de l’escultura es poden llegir versos de Kipling i escrits de Josep, Montserrat i Xavier Vall

L’autor va explicar que aquesta peça prové del jardí de casa seua, però ara que està jubilat creu que Anglesola és la seua millor destinació. Així mateix, va dir que Tres camins simbolitza “les tres branques, el pare [autor] i els dos fills que, en forma de vaixell i entrellaçats, avancen en el seu camí sempre de cara a l’est, sempre de cara al sol naixent”. Al peu de l’escultura es poden llegir uns versos del poeta i pensador Kipling, així com també escrits de Josep, Xavier i Montserrat Vall.

Durant l’acte inaugural de l’escultura, l’ajuntament va obsequiar Vall Borda amb la Pugesa d’Honor d’Anglesola, una moneda de curs legal de la població en l’època medieval. Després, l’alcaldessa i l’artista van firmar els documents de cessió de l’obra d’art a aquesta localitat de l’Urgell.

Al final de l’acte, l’ajuntament va oferir com a detall als presents unes bosses amb ametlles produïdes a la comarca.

tracking