SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

Artistes de Lleida il·luminen el Grec

El Petit de Cal Eril, banda liderada per Joan Pons, de Guissona, ofereix un concert amb escenografia de llums de David Giribet, de Tàrrega || Espectacle musical i visual singular i únic

L’espectacle ‘La llum de totes les coses’ va omplir el Grec diumenge passat.

L’espectacle ‘La llum de totes les coses’ va omplir el Grec diumenge passat.NÉSTOR NOCI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un concert singular i únic combinat amb una instal·lació lluminosa especial, tot això de la mà d’artistes i creadors de Lleida, va omplir el Grec diumenge passat. L’espectacle musical i visual La llum de totes les coses, que va unir el pop metafísic d’El Petit de Cal Eril, banda liderada per Joan Pons, de Guissona, amb l’escenografia de llums de Calidos, de David Giribet, de Tàrrega, amb la col·laboració d’Albert Carrera, de Mollerussa, va fer gaudir el públic d’allò més.

Giribet es va mostrar ahir satisfet del resultat i de les crítiques. “Gran part de l’èxit és d’El Petit de Cal Eril, que compta amb grans músics”, va indicar. Giribet va definir l’espectacle com una “experiència inmersiva”, ja que van convertir l’escenari del Grec a Montjuïc “en una nau espacial a punt d’enlairar-se”.

Pons i Giribet van col·laborar l’any passat amb l’escenografia del disc ‘Energia fosca’

L’artista de Tàrrega també va reivindicar que “la cultura és segura” i va celebrar que finalment s’hagués pogut fer el concert i el festival Grec, complint totes les mesures de seguretat i prevenció per la pandèmia. Més encara després d’una “temporada molt seca”, que com a punt positiu els va permetre treballar intensament amb aquest projecte.

La relació entre els artistes no és nova. Giribet ja va dissenyar l’any passat l’escenografia de l’últim disc d’El Petit de Cal Eril, Energia fosca, que es va estrenar en el marc del festival de creació contemporània Embarrat de Tàrrega. La bona sintonia entre Giribet i Pons seguirà i tot apunta que continuarà omplint escenaris.

Reivindiquen el territori David Giribet va reivindicar el territori de Lleida i va destacar que “és igual d’on siguis, gràcies a la tecnologia pots transmetre les teues creacions per tot el món i fer que la teua obra sigui universal”. Per a Giribet, “el fet de ser de poble fins i tot és un avantatge per crear”.

L’espectacle ‘La llum de totes les coses’ va omplir el Grec diumenge passat.

L’espectacle ‘La llum de totes les coses’ va omplir el Grec diumenge passat.NÉSTOR NOCI

tracking