SEGRE

PATRIMONI ARTESANIA

El convent de les Avellanes rep la nova campana

Fosa artesanalment a Os de Balaguer l'any passat

La campana, ja acabada, a l’exterior del monestir de les Avellanes.

La campana, ja acabada, a l’exterior del monestir de les Avellanes.TWITTER @MAVELLANES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir de les Avellanes va rebre dimarts d’aquesta setmana la campana de Champagnat, una peça d’uns cinc-cents quilos fabricada de manera artesanal amb tècniques de l’edat mitjana l’any passat a Os de Balaguer i dedicada al fundador dels Maristes, Marcel·lí Champagnat. A la campana, la quarta i que completarà el campanar del monestir, se li ha afegit un jou de fusta centenària i estarà exposada a l’entrada del convent a l’espera que la situació provocada per la pandèmia permeti celebrar un acte per beneir-la i, després, col·locar-la al seu lloc definitiu.

S’ha de destacar que aquesta campana és germana d’una altra d’uns cent quilos que l’ajuntament d’Os va entregar a Bellpuig d’Artà, a Mallorca, per simbolitzar el vincle històric entre els dos municipis, que es remunta a l’edat mitjana. Les dos han estat fetes pel mestre campaner Abel Portilla, que té al seu historial més de 3.500 peces.

Una altra de les campanes que ja està en funcionament al campanar del monestir de les Avellanes és la del poble de Millà, un nucli deshabitat del municipi d’Àger. El setembre del 2016 va ser donada per descendents d’aquest nucli perquè l’església on era originàriament amenaçava en ruïna.

tracking