SEGRE

AUDIOVISUAL PRODUCCIÓ

Cine 'lleidatà', a les pantalles

Estrenes al setembre d''El practicante', amb Mario Casas, i 'Las niñas', amb Natalia de Molina || Amb escenes a Lleida i a Gimenells, respectivament

L’actor gallec Mario Casas, durant el rodatge d’algunes escenes del film a Lleida al novembre.

L’actor gallec Mario Casas, durant el rodatge d’algunes escenes del film a Lleida al novembre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos llocs de Lleida es van convertir l’any passat en l’escenari de dos produccions cinematogràfiques que podran veure’s en pantalles a partir del setembre. Per una banda hi ha El practicante, una pel·lícula protagonitzada per Mario Casas sota la direcció de Carles Torras i amb algunes escenes rodades a la capital, que s’estrenarà a Netflix el 16 de setembre. Per una altra banda, Las niñas, l’òpera prima de la saragossana Pilar Palomero que protagonitza Natalia de Molina i de la qual algunes escenes es van gravar a Gimenells, que es podrà veure en sales de cine a partir del 4 de setembre. Val a destacar que la pel·lícula de Palomero va competir el mes de febrer passat a la Berlinale a la secció Generation K Plus, destinada al públic juvenil.

Quant al rodatge d’El practicante, que és un thriller psicològic, una part va tenir com a escenari Lleida el novembre passat amb un autobús en marxa a l’avinguda de les Garrigues al costat dels Camps Elisis i una altra al pont Vell, cosa que va obligar la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit unes hores. Així mateix, les escenes de Las niñas, drama ambientat als anys noranta, gravades ara fa un any a Gimenells, van tenir com a plató alguns carrers del centre del poble, la plaça Major o el cementiri.

“L’estètica de Gimenells és molt cinematogràfica” Pilar Palomero, la directora de Las niñas, va explicar que va triar Gimenells com a escenari per al film perquè “és un poble molt particular amb una escena molt peculiar i cinematogràfica”, i va afegir que “l’arquitectura de poble de colonització el fa molt original”.

L’actor gallec Mario Casas, durant el rodatge d’algunes escenes del film a Lleida al novembre.

L’actor gallec Mario Casas, durant el rodatge d’algunes escenes del film a Lleida al novembre.MAGDALENA ALTISENT

tracking