SEGRE

PUBLICACIONS ESTIU

SEGRE publica cada dia durant l'agost un relat inèdit de Josep Vallverdú

SEGRE publicarà cada dia durant el mes d'agost un relat inèdit de l'autor lleidatà || Textos protagonitzats per animals i dirigits al públic infantil que va escriure per al seu fill Eloi

Josep Vallverdú.

Josep Vallverdú.RAFA ARIÑO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Vallverdú (Lleida, 1923) és una capsa de sorpreses. Ha publicat molt, però ha escrit encara més. Aquest mes d’agost els lectors de SEGRE el redescobriran com a autor de literatura infantil a través dels Contes per a l’Eloi, una sèrie de relats inèdits que va escriure per al seu únic fill, nascut el 1953. Són textos curts i protagonitzats per animals. L’equip de Disseny de SEGRE, encapçalat per Anna Barcala i del qual formen part Marisol Noguero, Pepo Curià, Marc Llevadot i Guzmán Blanco, ha il·lustrat cadascun dels contes. “Són especials, es nota que es van escriure per a un nen que també era especial”, assegura el director executiu de SEGRE, Juan Cal, en relació amb la malaltia mental del fill de Vallverdú.

L’autor de Rovelló s’esforça per endinsar-se en l’univers de l’Eloi i ho fa amb una prosa assequible, fresca, gairebé ingènua, que arriba d’una manera molt natural als nens, per la qual cosa els Contes per a l’Eloi seran una bona manera d’acabar els trepidants dies de vacances per als més petits ja que per temàtica i extensió són textos perfectes per llegir-los abans de ficar-los al llit.

Als seus 97 anys, el lleidatà continua connectant amb els lectors més joves. Segurament, perquè sempre els ha tractat amb respecte com a escriptor. Encara que Vallverdú ha trobat refugi en la poesia els últims temps, recentment va tornar a revelar-se com un solvent memorialista amb Camp de Mart (només una estrella), una singular crònica sobre la Catalunya de postguerra a través dels records de la mili que SEGRE i l’IEI van regalar el 23 de juliol, coincidint amb el Sant Jordi d’estiu.

Dos facetes molt diferents d’un escriptor que no es resigna que li pengin una etiqueta. Per això conrea tots els gèneres. I sempre amb molt èxit.

tracking