SEGRE

TRADICIONS PROTECCIÓ CIVIL

Sense Ball Cerdà ni Casetes a les festes de la Seu d'Urgell

Del 28 al 31 d'agost, duraran quatre dies en comptes de cinc || Actes amb reserva prèvia i aposta per talent de la comarca

El Ball Cerdà és l’acte més tradicional de la capital de l’Alt Urgell.

El Ball Cerdà és l’acte més tradicional de la capital de l’Alt Urgell.PIRINEUS TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de la Seu d’Urgell, que aquest any tindrà lloc del 28 al 31 d’agost, prescindirà del tradicional Ball Cerdà, un ritual que té origen al segle XVI i que s’ha celebrat de manera pràcticament ininterrompuda des de finals del segle XIX.

Aquesta decisió ve motivada a causa del fet que no es podrien garantir les distàncies de seguretat entre els participants, d’acord amb les recomanacions de Protecció Civil.

Un altre dels canvis significatius d’aquest any és la reducció d’un dia de festes, ja que en lloc de cinc només duraran quatre. El motiu és que no s’inclourà dimarts a la programació festiva.

En la mateixa línia, tampoc aquest any no hi haurà Casetes ni els concerts que amenitzen aquest espai, atraccions, correfocs, sardanes i concerts amb públic dret, tot i que sí que es desenvoluparan amb públic assegut i limitant l’aforament per respectar distàncies.

Pel que fa al programa esportiu, s’ha descartat, de moment, celebrar els tradicionals tornejos de bàsquet 3x3 i futbol així com la carrera de roll-ski. Una altra de les activitats que s’han eliminat de la programació és la festa aquàtica de la piscina municipal.

tracking