SEGRE

CONCERTS INICIATIVES

Les Garrigues s'omple de nou de música

El grup Tente en el Aire, acompanyat de Juan Ramón Arceo i Mariko Nambú, inaugura el Guitar Festival a la Granadella || Hi haurà nou concerts a la comarca fins al 29 d'agost

Un moment del concert d’ahir a l’església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.

Un moment del concert d’ahir a l’església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Tente en el Aire, acompanyat de l’intèrpret de guitarra clàssica Juan Ramón Arceo i la flautista Mariko Nambú, van inaugurar ahir la novena edició del Garrigues Guitar Festival amb un concert a l’església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella. Van presentar un tribut al treball que el mestre Emili Pujol va dedicar als violinistes del barroc i sobretot al famós concert en D Major de Vivaldi, original per a llaüt, que Pujol va transcriure per a guitarra i orquestra. El repertori també va incloure Bagatela de una noche de verano, del compositor català José Galeote, inspirat en el concert de Vivaldi. La trobada internacional d’instruments de corda reunirà fins al 29 d’agost nou formacions que interpretaran tant peces de Beethoven o Vivaldi com cançons de bressol, cants llatinoamericans o melodies sefardites. I de teló de fons, esglésies, el Centre de Pintures Rupestres del Cogul, els Vilars o Mas Blanch i Jové, entre altres escenaris. Visites i tastos complementaran l’experiència, amb aforament limitat. La pandèmia del coronavirus va obligar a ajornar el primer dels concerts programats, a càrrec d’Izan Rubio a l’església Nova de Torrebesses. L’agrupació Ilerda Antiqua, integrada per la soprano Maria Altadill, el violoncel·lista Guillem Gironès i l’intèrpret de tiorba Jordi Gironès, actuarà divendres vinent, 7 d’agost, a l’església de Sant Miquel de Granyena de les Garrigues. Sota el títol En el meu nom, oferiran un “programa de música senzilla que posarà de manifest la qualitat de les obres de cantants i músics professionals, però també de nobles, cortesanes o monges”. L’edició d’aquest any també comptarà amb les actuacions d’A Piacere Trio (el 8 d’agost a Vinaixa); el duo Jovicic-Scevol (el 14 d’agost a l’Espluga Calba); l’intèrpret de guitarra Miquel Hortigüela (el 15 d’agost al Cogul); el també guitarrista Jacob Cordover (el 16 a Arbeca); Evoéh (el 22 a les Borges Blanques); Giancarlo Scevola Ensemble (el 28 a Arbeca); i Eduard Sánchez i Jacob Cordover, a càrrec de l’últim concert el 29 a la Pobla de Cérvoles.

El Garrigues Guitar Festival es porta a terme en homenatge al mestre guitarrista natural de la localitat de la Granadella Emili Pujol.

Sopa de Cabra obre el festival Sons del Món de Roses Sopa de Cabra va inaugurar divendres a la nit la tretzena edició del festival Sons del Món amb un concert a la Ciutadella de Roses (Alt Empordà). El grup va posar a prova en directe La gran onada, el nou disc de la formació, encara que sense oblidar-se dels èxits de sempre. Cançons que ja gairebé s’han convertit en himnes com L’Empordà, El boig de la ciutat, El far del sud o Camins i que van fer embogir el públic, que els va corejar i va ballar però, això sí, des de les seues localitats i amb les mascaretes posades seguint les mesures de protecció per evitar possibles contagis per coronavirus. El festival acollirà un total de nou concerts i arranca amb el 80 per cent de les entrades venudes. Després del ja clàssic Bona nit, malparits! amb què el vocalista Gerard Quintana va saludar el públic, Sopa de Cabra va escalfar motors amb els acords de Fràgil, una de les cançons del nou disc. El va enllaçar amb Farem que surti el sol, el primer tema que van publicar a l’àlbum La gran onada.

tracking