SEGRE

HOMENATGE ART

Recordant Joan Barceló

Menàrguens li ret homenatge amb un acte que va incloure un recital dels seus poemes || Inauguren una placa a la casa natal

La plaça Enric d’Hostalric va acollir un recital de poemes de Barceló a càrrec d’intèrprets locals.

La plaça Enric d’Hostalric va acollir un recital de poemes de Barceló a càrrec d’intèrprets locals.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Menàrguens va homenatjar dissabte el pintor, assagista i poeta Joan Barceló i Cullerés, originari d’aquest municipi de la Noguera, en el marc de l’Any Joan Barceló. A l’acte va assistir el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que va lloar la figura de Barceló per conrear una literatura “feta des del territori”. Desenes de persones es van congregar a la casa en la qual va nàixer l’artista, on la família va descobrir una placa commemorativa i va presentar un dels seus quadres. A continuació, a la plaça Enric d’Hostalric es va inaugurar un mural dedicat a l’obra de Barceló, pintat per l’artista Swen Schmitz. L’acte va acabar amb la intervenció del professor de la Universitat de Lleida Julián Acebrón, que va explicar la història del mural, de l’autor i de la seua obra, per després donar pas a un recital d’un poema de Barceló a càrrec d’intèrprets locals.

Talarn va traslladar a l’alcaldessa la possibilitat d’allargar l’Any Barceló, en un reconeixement a l’obra de l’autor que va classificar com una literatura feta des del territori, “capital, d’increïble precocitat i genialitat”.

Un mural a la plaça Enric d’Hostalric, pintat per Swen Schmitz, recorda l’obra de Barceló

El poeta, pintor i assagista lleidatà va morir de forma prematura el 1989, quan tan sols tenia 34 anys.

tracking