SEGRE

CULTURA ACTIVITATS

L'Alta Ribagorça estrenarà un nou festival cultural promogut per l'IEI

Errant tindrà lloc del 18 al 27 de setembre als tres municipis de la comarca

Cartell anunciador del nou festival cultural.

Cartell anunciador del nou festival cultural.D.LL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alta Ribagorça acollirà del 18 al 27 de setembre la primera edició del festival Errant: Itineraris d’Art i Pensament, un nou projecte cultural impulsat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) que oferirà una àmplia programació artística als municipis del Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí.

Vilaller l’obrirà amb una de les exposicions d’art més emblemàtiques, radicals i experimentals, segons l’organització, en la qual dones artistes reflexionaran a través de videocreacions, instal·lacions, dibuixos i pintures sobre el paper de la cultura eminentment capitalista i patriarcal, analitzada sota el punt de vista femení.

El Pont de Suert serà l’espai del pensament en el qual experts en cine, art, literatura i comunicació oferiran diferents propostes creatives i de reflexió per a tots els públics.

Per la seua part, a la Vall de Boí el visitant podrà gaudir d’itineraris creatius que conjugaran els passejos per les esglésies romàniques de la vall (reconegudes per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat) amb obres d’art, música i natura.

En aquesta primera edició de l’Errant, participaran una vintena d’artistes entre els quals es troben la poeta i artista Juana Dolores Romero Casanova i el músic Toti Soler, amb una selecció dels seus millors temes dels últims cinquanta anys. La comissària i crítica d’art Alexandra Laudo i el jove artista Marcel Rubio Juliana duran a terme una intervenció site specific al carrer.

Per la seua part, l’artista de Lleida Marta Episcopal idearà un mapa d’autor sobre el territori. També hi participarà l’expolítica, activista i ambientòloga Mireia Boya.

L’objectiu és que l’experiència d’aquest festival pugui mantenir-se en els propers anys i estendre’s a tot el territori. L’IEI va recalcar el desig de promoure l’exercici de la cultura crítica. Tots els actes seran gratuïts i compliran amb els protocols de seguretat estipulats per evitar contagis per Covid-19.

tracking