SEGRE

FESTIVAL MÚSICA

Musiquem Lleida! dóna la nota

Batejat com 'Delicatessen', inclourà vuit concerts del 2 al 4 d'octubre || A la Seu Vella, Ricard Viñes, l'exterior de la Llotja i altres espais

El grup vocal MuOM actuarà a la Seu Vella el primer cap de setmana d’octubre.

El grup vocal MuOM actuarà a la Seu Vella el primer cap de setmana d’octubre.MUSIQUEM LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quinzena edició del festival internacional Musiquem Lleida! se celebrarà del 2 al 4 d’octubre amb una versió reduïda batejada com Delicatessen, amb menys actuacions que en altres anys i amb una selecció de músics de proximitat i talents emergents. Diversos espais de Lleida, entre els quals hi ha la Seu Vella, l’exterior de la Llotja i la plaça Ricard Viñes, acolliran el primer cap de setmana d’octubre vuit concerts entre els quals destaquen els de MuOM, un grup vocal que utilitza el cant difònic, en el qual cada cantant emet dos sons alhora i sense paraules, o Genís Bagés, un bateria i artista sonor lleidatà que durant dos anys va formar part de l’escena musical de Berlín i que presentarà Infinite Scroll, una obra inspirada en el disseny web.

Carme Valls, la directora de la Coral Shalom, entitat que organitza el certamen, va explicar que “creiem que la gent té ganes de música i que hi hagi coses a la ciutat, per la qual cosa ens hem atrevit a fer alguna cosa en petit format”. Així mateix, Valls va afegir que aquest any han optat per la selecció directa en comptes de fer una convocatòria. “Vam pensar quins estils de música o grups estarien bé per fer un certamen variat, i finalment ens hem decantat per formacions que fan investigació de sonoritats a partir de música, instruments i veus amb molta varietat i molta dinàmica”, va assenyalar.

Formacions pròximes amb projecció internacionalEn l’edició d’aquest any participaran Bernat Giribet, artista d’Artesa de Segre, que impartirà una masterclass; la soprano Patricia Castro i el pianista Aurelio Viribay; el pianista Jordi Armengol i la soprano italiana Ulrika Haller; el grup vocal MuOM; la pianista i matemàtica de Vilanova i la Geltrú Laura Farré; el bateria lleidatà Genís Bagés; el sextet de metall Sporadik Brass i la Coral Shalom, que aquest any inaugurarà el certamen.

tracking