SEGRE

EXPOSICIÓ PROJECTES

L'art que incomoda, a Lleida

La Panera i el Museu exhibiran obres de 'Censored', la col·lecció de Tatxo Benet || La mostra 'Línies vermelles' podrà veure's del setembre al gener

L’alcalde, Miquel Pueyo, al costat del col·leccionista Antoni Gelonch Viladegut, ahir al Museu de Lleida.

L’alcalde, Miquel Pueyo, al costat del col·leccionista Antoni Gelonch Viladegut, ahir al Museu de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Art la Panera i el Museu de Lleida exhibiran per primera vegada a partir del pròxim dia 26 de setembre una selecció de les peces que conformen l’exposició Censored, la col·lecció d’obres d’art censurades per diferents autoritats del món que l’empresari i col·leccionista lleidatà Tatxo Benet ha anat adquirint al llarg dels últims anys. La mostra, que portarà per nom Línies vermelles, podrà visitar-se fins al dia 10 de gener del 2021 i pretén posar l’accent en les històries de censura, i per tant en la repressió a la llibertat d’expressió que envolten les peces. S’hi podran veure obres com Always Franco, d’Eugenio Merino, exposada a ARCO el 2012, o Statue of a girl of peace, de Kim Eun-Sung i Kim Seo-Kyung, prohibida per les autoritats japoneses. Censored amb l’adquisició de l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània, de l’artista Santiago Serra, que va ser censurada a ARCO l’any 2018 i que actualment es troba exposada al Museu de Lleida. Així mateix, la col·lecció ja compta amb més de seixanta obres d’artistes de tot el món i no deixa d’ampliar-se, motiu pel qual Benet estudia establir una seu d’exposició permanent.

El Museu de Lleida rep un 70% menys de públic El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, va explicar ahir durant una visita de l’alcalde de la Paeria Miquel Pueyo que aquest estiu han rebut un 70% menys de públic respecte a altres anys. En aquest sentit, Giralt va assenyalar que des que el Museu va reobrir al juny han rebut poc més de 500 visitants, de les quals només 15 eren estrangers. Per la seua part, Pueyo, que va visitar la col·lecció de gravats que el lleidatà Antoni Gelonch i Viladegut va dipositar al Museu de Lleida, va posar en relleu “la sensibilitat per l’art i la cultura” de Gelonch i va fer una crida perquè es facin més accions de mecenatge al territori. Quant a les obres del nou Morera a la rambla Ferran, Pueyo va explicar que han readaptat el projecte amb les empreses que conformen l’UTE i va assegurar que “les obres es reprendran a velocitat normal de forma imminent”.

tracking