SEGRE

FESTIVAL ESPECTACLES

El Dansàneu mira als orígens de la tradició

Les cançons folklòriques del Duet Daura, la companyia basca de Nerea Martínez i l'homenatge a Ovidi Montllor centren la penúltima jornada || El festival clausura avui l'edició 2020 amb Jordi Lara i La Nova Euterpe

Espectacle ‘Ovidi 25’, amb la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró.

Espectacle ‘Ovidi 25’, amb la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró.JOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dansàneu va encarar ahir la recta final posant l’accent en la cançó del Duet Daura, en un espectacle de caràcter familiar a Esterri d’Àneu. A la tarda es va retre homenatge a la figura d’Ovidi Montllor amb la producció del festival Barnasants Ovidi 25 amb la col·laboració de la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró. A la proposta, Borja Penalba, David Fernández i David Caño van repassar la música que va divulgar el cantautor i artista d’Alcoi a partir de poemes d’Estellés, Maria-Mercè Marçal o Salvat Papasseit, entre d’altres.

Ja a la nit, el Dansàneu va tornar a l’església de Sant Just i Pastor a Son, seu habitual del festival, on es va presentar l’espectacle Biraka, de la ballarina basca Nerea Martínez, una barreja de música tradicional i dansa contemporània amb la qual l’artista reflexiona sobre les similituds i diferències entre la dansa tradicional del País Basc amb banda sonora pròpia: la de la txalaparta.

L’edició d’aquest any del Dansàneu es tancarà avui amb estrenes com l’acció poètica de l’escriptor Jordi Lara al castell de València d’Àneu o la clausura amb Factoria Mascaró i La Nova Euterpe a Santa Maria d’Àneu. El festival del Pirineu s’ha hagut d’adaptar, com ho ha fet la resta de propostes culturals, a l’actual situació de pandèmia, amb diferents mesures de seguretat sanitàries. Malgrat reduir a un terç l’aforament del festival, l’edició d’aquest any ha aconseguit una xifra rècord en vendes d’entrades.

Espectacle ‘Ovidi 25’, amb la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró.

Espectacle ‘Ovidi 25’, amb la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró.JOAN BLANCO

tracking