SEGRE

ART URBÀ POLÈMICA

L'ajuntament de Lleida ofereix a Dejuan una paret per pintar un mural

Després del veto a la seua obra a Torrefarrera

La protesta que va tenir lloc diumenge a Torrefarrera contra la censura del mural de Dejuan.

La protesta que va tenir lloc diumenge a Torrefarrera contra la censura del mural de Dejuan.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta tinenta d’alcalde i edil d’Educació i Drets Civils de la Paeria, Sandra Castro, va oferir a l’artista local Cristina Dejuan la possibilitat de pintar un mural en una paret de la ciutat, després que veïns del bloc de Torrefarrera en què estava realitzant un nou treball el vetessin al considerar-lo “no apropiat per als nens”.

En un missatge a través de Twitter, Castro va felicitar l’artista lleidatana pel seu treball, alhora que li va dir que “a Lleida t’esperem amb els braços oberts i una paret ben gran a punt de ser pintada”.

Sandra Castro va fer l’oferta en un tuit, però fonts municipals diuen que encara no hi ha res concret

Per la seua part, Dejuan va explicar a SEGRE que, abans d’acceptar la proposta de Castro, “voldria conèixer aspectes com les condicions, on està ubicat el mur i quines coses podria fer-hi i quines no, de manera que encara no puc donar la meua opinió sobre aquesta qüestió”.

Per la seua banda, fonts municipals van aclarir que encara no s’ha formalitzat cap proposta i que, en cas de concretar-se, no serà fins d’aquí a unes setmanes. Dejuan estava pintant en un bloc de pisos de Torrefarrera Love is love, un mural que mostrava dones nues i besant-se, en el marc del festival d’art urbà i grafitis Street Art de Torrefarrera. Així doncs, el mural va ser finalment censurat davant de la petició d’alguns veïns i, en comptes de tapar-lo, l’artista va escriure un missatge i assenyalant que l’obra havia estat censurada.

A més, diumenge passat va tenir lloc una concentració de mes de cent persones davant l’obra per donar suport a l’artista i protestar contra la censura. Per la seua part, el consistori de Torrefarrera ja té quatre ubicacions alternatives al municipi a fi que l’artista pugui finalitzar-la.

tracking