SEGRE

POLÈMICA CERTÀMENS

L'art venç a Torrefarrera

L'artista Cristina Dejuan torna a pintar l'obra censurada en una nova paret cedida per l'ajuntament || “Aquesta situació m'ha servit per aprendre”

L’artista lleidatana Cristina Dejuan va començar a pintar ahir de nou el mural ‘Love is Love’.

L’artista lleidatana Cristina Dejuan va començar a pintar ahir de nou el mural ‘Love is Love’.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista lleidatana Cristina Dejuan va començar ahir a fer les primeres pinzellades a la seua obra Love is Love en una nova ubicació que ha triat entre diverses opcions facilitades per l’ajuntament de Torrefarrera, en el marc del festival d’art urbà Street Art, després de ser censurada la setmana passada per alguns dels veïns de l’edifici que havia d’acollir en un principi el mural. “Tota aquesta situació ha estat un gran aprenentatge per a mi. M’ha obert els ulls i m’ha fet ser conscient de la censura que encara existeix avui dia”, va afirmar Dejuan. En aquest sentit, també va tenir paraules d’agraïment per als veïns de l’immoble situat en el número 13 del carrer Carretera per permetre-li dur a terme la seua obra. “Arran d’aquesta polèmica encara tinc més ganes de treballar i de reafirmar-me en la meua obra. Cada vegada que passi per davant de la paret blanca que ha tapat el poc que vaig poder fer del meu mural, no oblidaré el que va passar”, va apuntar l’artista lleidatana. Concretament, l’obra Love is Love busca defensar la llibertat d’expressió i l’amor lliure, plasmant dones nues besant-se i acariciant-se. En aquest sentit, val a recordar que diumenge passat al voltant d’un centenar de persones es van manifestar en aquest municipi del Segrià per donar suport a Dejuan i defensar la llibertat sexual.La quarta edició de l’Street Art de Torrefarrera està previst que acabi el proper 10 de setembre i a banda de Cristina Dejuan també ha comptat amb els artistes lleidatans Lily Brik, Oriol Arumí, Lluckutter i Sween Art, que ahir estava acabant el seu mural. Una vegada finalitzat el festival, Torrefarrera comptarà amb gairebé 4.000 metres quadrats de grafitis distribuïts per diferents carrers.

L’ajuntament suspèn les festes a causa de la pandèmia L’ajuntament de Torrefarrera va decidir ahir suspendre la seua festa major prevista del 10 al 13 de setembre a causa de l’avenç de la pandèmia de la Covid-19 al municipi. En aquest sentit, des del consistori van apuntar que han estat tot l’estiu pensant maneres de poder celebrar-les però que finalment, per garantir la salut de tots els veïns, la millor opció era no fer-ho. “Lamentem profundament prendre aquesta decisió”, va afirmar l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre.

tracking