SEGRE

LITERATURA CULTURA

La cultura venç la pandèmia a la Fira del Llibre d'Organyà

El certamen, que finalitza avui, s'adapta a la Covid i se celebra a l'aire lliure

Imatge de l’escriptora Irene Solà ahir en un dels estands de la fira.

Imatge de l’escriptora Irene Solà ahir en un dels estands de la fira.CONSELL CULTURAL DE L’ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà celebra fins avui la 24a edició de la Fira del Llibre del Pirineu, dedicada a donar visibilitat a les novetats literàries i autors de muntanya. Es tracta d’una de les poques fires de llibres que es mantenen aquest any pel context de la Covid-19. De fet, l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, va admetre que es va estar a punt de suspendre l’edició, però al final es va decidir tirar-la endavant en una aposta per la cultura. D’aquesta manera, s’han aplicat mesures de prevenció i s’ha adaptat el format, suprimint els actes que es feien en espais tancats i els que reunien un major nombre de persones. En total, hi participen 17 editorials i llibreries amb estand propi i una trentena d’autors hi presenten les seues novetats literàries.

El president de l’associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, va assegurar que la fira és una bona ocasió perquè la gent “torni a sortir al carrer a mirar llibres” i per contribuir que el sector comenci a recuperar la seua activitat després d’un confinament molt dur. Així, malgrat la situació actual, Domenjó va recordar que l’objectiu de la fira és el de sempre, “donar visibilitat al llibre del Pirineu”.

En el marc d’aquesta nova edició del certamen també estan els premis literaris Homilies d’Organyà, els quals han rebut aquest any 277 originals, la xifra més alta fins a la data. “El confinament s’ha notat, ha portat més gent a quedar-se a casa i escriure”, va explicar Domenjó. Al contrari, el tancament de les escoles ha suposat la baixada de participants en la categoria infantil.

tracking