SEGRE

EXPOSICIONS PRESENTACIÓ

CaixaForum Lleida 'celebrarà' l'arribada de l'home a la Lluna

'Apollo 11' completarà a partir del febrer la temporada del centre cultural

Escafandre i vestit d’astronauta que formen part de la mostra ‘Apollo 11’ que podrà veure’s a Lleida.

Escafandre i vestit d’astronauta que formen part de la mostra ‘Apollo 11’ que podrà veure’s a Lleida.CAIXAFORUM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir, la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Duran, va presentar a Barcelona la temporada de tots els centres CaixaForum del país (vegeu el desglossament). Així, a Lleida, l’arribada de l’home a la Lluna –de la qual l’estiu passat es van complir 50 anys– protagonitzarà la segona part del curs, a partir del 10 de febrer. L’exposició oferirà un recorregut cronològic des de l’observació de la Lluna per Galileu fins que per fi es va poder deixar la petjada humana al satèl·lit amb el passeig de Neil Armstrong i Buzz Aldrin. Els visitants podran disfrutar de la secció de comandament del mòdul lunar de la missió, aliments i productes higiènics utilitzats en viatges espacials o documents sonors i gràfics sobre el projecte Apollo 11 abans, durant i després de l’arribada a la Lluna. L’exposició podrà visitar-se fins al 25 de juliol.

Altres grans exposicions que es podran veure la temporada 2020-2021 serà l’última proposta del col·lectiu internacional teamLab –que aterrarà a Barcelona–, que uneix art i tecnologia, i la mostra Homo ludens, que es veurà a Madrid, que girarà al voltant dels videojocs. A Sevilla podran veure’s les fotos de Cristina García Rodero sobre la situació a les zones més empobrides de l’Índia, juntament amb la Fundació Vicenç Ferrer.

Els vuit CaixaForums acolliran 25 exposicions

La Fundació La Caixa acollirà la temporada 2020-2021 un total de 25 mostres als vuit centres culturals CaixaForum de Barcelona, Madrid, Sevilla, Saragossa, Palma, Girona, Tarragona i Lleida, més nou exposicions itinerants que recorreran el territori espanyol i portuguès. Dels 34 projectes, 11 són estrenes. En aquesta programació destaquen la mostra El somni americà. Del pop a l’actualitat –a Madrid, Barcelona i Saragossa–, entorn de l’art pop de Warhol, Lichtenstein, Johns o Rauschenberg, en col·laboració amb el British Museum, i la producció pròpia Symphony, un viatge al cor de la música, una nova experiència de realitat virtual que sortirà a la llum la setmana vinent a Barcelona després de quatre anys de treball de la mà del director d’orquestra Gustavo Dudamel, que viatjarà a l’interior de la música.

tracking