SEGRE

EDICIÓ ACTIVITATS

Anna Sàez tanca la Setmana del Llibre en Català a Lleida amb 'Batre records'

David Marín presenta també al Cafè del Teatre la novel·la 'Appletown' || L'escriptora Teresa Duran rep el Premi Trajectòria

Anna Sàez i David Marín (al centre), flanquejats per responsables de Fonoll i Pagès Editors.

Anna Sàez i David Marín (al centre), flanquejats per responsables de Fonoll i Pagès Editors.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna Sàez i David Marín van ser ahir els protagonistes de la tercera i última jornada de la celebració també a Lleida de la Setmana del Llibre en Català, que continua desenvolupant-se a Barcelona fins diumenge, però que en aquest any tan especial s’ha descentralitzat per arribar també amb activitats literàries fins a la capital del Segrià. Després que dimarts i dimecres, la citació literària fos a la plaça Sant Francesc, en ple Eix Comercial, ahir es va desplaçar fins al Cafè del Teatre, on Anna Sàez va presentar el llibre Batre records (Editorial Fonoll), un volum en el qual ha reunit articles publicats a la contraportada de SEGRE; i David Marín va fer el mateix amb la seua última novel·la negra, Appletown (Pagès Editors). Aquesta mini Setmana del Llibre en Català lleidatana la van organitzar les llibreries Caselles i El Genet Blau i les editorials Pagès Editors i Fonoll, en col·laboració amb la Paeria.

D’altra banda, l’escriptora, il·lustradora i traductora Teresa Duran (Barcelona, 1949) va rebre ahir a Barcelona el 24 Premi Trajectòria, guardó amb què la Setmana del Llibre en Català distingeix un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seua divulgació. Autora polifacètica, Duran destaca per la seua dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària i la docència. En el moment de recollir el premi, Duran va elogiar la ficció, perquè “és necessària”. “La mentida ens educa tant..., ens permet pensar el possible i l’impossible, i provar-lo”, va raonar.

El Govern aprova un milió d’euros perquè les biblioteques públiques comprin llibres en català

En un altre ordre de coses, la conselleria de Cultura va aprovar una ampliació extraordinària de fins un milió d’euros perquè les biblioteques públiques puguin adquirir llibres en català en les properes setmanes. Un total de 110 biblioteques participen en la Setmana del Llibre en Català per adquirir nous títols.

tracking