SEGRE

CULTURA POPULAR PREMIS

Un estudi sobre danses festives valencianes guanya el Valeri Serra de Bellpuig

Obra del valencià Raül Sanchis Francés

L’alcalde, el guanyador i el president del consell de l’Urgell.

L’alcalde, el guanyador i el president del consell de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El valencià Raül Sanchis Francés, doctor en Estudis Humanístics per la Universitat Rovira i Virgili, es va adjudicar ahir la categoria absoluta de la 35 edició del premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular de Bellpuig amb Els altres en l’imaginari coreofestiu valencià, un estudi sobre les danses festives a València entre els segles XIII i XVII. L’acte va tenir lloc a l’aire lliure, a la plaça del Dipòsit, i la pluja va fer retardar el seu inici mitja hora. Val a recordar que el premi havia d’entregar-se el passat 4 d’abril però es va ajornar per la pandèmia de la Covid-19.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va destacar que el premi “aquest any arriba a la 35 edició, la qual cosa confirma la seua importància i consolidació”. Estiarte va fer referència que l’entrega del guardó es porti a terme en unes circumstàncies adverses, ja que és temps de pandèmia. Per a l’alcalde de Bellpuig, “ho hem d’aprofitar per seleccionar els valors, els compromisos i les creences, i la cultura és una de les eines fonamentals en què cal centrar-se per a aquest canvi”.

Durant l’acte, al qual va assistir el president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, es van entregar també els premis de les categories infantil i juvenil i es va presentar el llibre publicat amb el treball guanyador de l’any passat, així com l’opuscle Gent de Casa, dedicat aquest any al canonge Jaume Ripoll i Vilamajor. Les guanyadores dels premis de les categories infantil i juvenil van ser: Maria Petit Queixalós amb Quan el riu surt de mare (primer premi infantil), Laura Saladrigues Sellés amb Ramon Saladrigues Ollé (primer premi juvenil B) i Erika Balsells Gorgues amb Immortalitat (primer premi juvenil A).

tracking