SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

L'Esbaiola't es reinventarà aquesta tardor en clau local

Durant quatre caps de setmana com a alternativa al festival suspès al juliol || Programació pensada per al propi territori

El teatre còmic de carrer d’Anna Confetti obrirà el festival.

El teatre còmic de carrer d’Anna Confetti obrirà el festival.ESBAIOLA’T

Creat:

Actualitzat:

Després que la tretzena edició del festival Esbaiola’t d’arts escèniques a Esterri d’Àneu hagués d’anul·lar-se el mes de juliol passat seguint les recomanacions sanitàries per la pandèmia, la companyia organitzadora, La Baldufa, ha volgut fer front a la superstició de la mala xifra i ha llançat un singular edició de tardor perquè l’any no acabi en blanc. Això sí, l’alternativa al festival d’estiu no s’ha plantejat com un reclam turístic per recuperar els milers de visitants que cada any rep aquest esdeveniment, sinó com una programació d’activitats pensada en clau local, per al propi territori, per crear xarxes i cohesió social. D’aquesta forma, l’Esbaiola’t de tardor es desenvoluparà al llarg de quatre caps de setmana, un al mes des d’aquest setembre i fins al desembre, amb entre quatre i vuit activitats cadascun, a càrrec de sis companyies, la majoria de les quals de Lleida.

Així doncs, els habituals paràmetres del festival, concentrat en un llarg cap de setmana de juliol, amb molts espais d’actuació per Esterri d’Àneu, molt públic i moltes companyies, es transformaran aquesta tardor en una programació distribuïda al llarg de quatre mesos i més pensada per al públic de les Valls d’Àneu i el Pallars Sobirà amb la intenció de recuperar l’única oferta d’arts escèniques professionals en aquesta àrea del Pirineu, a part de la que pugui programar-se en les festes majors de les poblacions. D’aquesta manera, cada cap de setmana de l’Esbaiola’t de tardor comptarà, a més d’algun espectacle de sala o de carrer, amb activitats paral·leles (tallers per a joves) pensades per incidir en diversos col·lectius culturals d’Àneu. El nou festival continua comptant amb el suport de l’ajuntament, el consell del Sobirà i l’IEI.

tracking