SEGRE

El món de l'espectacle, en roig

Empreses, professionals i associacions del sector dels esdeveniments i espectacles reclamen poder treballar tot i la Covid |

El sector d'esdeveniments i espectacles reivindica que la cultura és segura

El món de l'espectacle, en roigMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empreses, professionals i associacions del sector dels es· deveniments i espectacles van protestar ahir a la nit a Lleida per la paràlisi del sector deriva· da de les restriccions imposades per combatre el coronavirus. Igual que en altres ciutats de Catalunya i de la resta de l’Es· tat espanyol, van il·luminar de roig la Seu Vella i la Llotja, a la ciutat de Lleida, i el Teatre Principal i l’església de Santa Maria, a Balaguer.

Segons un comunicat que van emetre les associacions convo· cants, unides a la plataforma #AlertaRoja, la concentració va tenir tres objectius principals, sent el primer fer visible i do· nar veu a un sector “poc cone· gut per la societat”, però que és l’encarregat de dur a terme la majoria d’esdeveniments i espectacles.

A més, els promotors tam· bé van voler “conscienciar la societat que la seguretat en els esdeveniments es garanteix per sobre de qualsevol altre aspecte i que cal recuperar el costum del públic d’assistir i disfrutard’aquests esdeveniments amb totes les garanties necessàries”. I d’aquesta manera van donar un toc d’atenció a les adminis· tracions perquè “protegeixin i estimulin” el sector, impulsant la contractació i programació de les activitats culturals i de lleure malgrat la pandèmia.

Segons l’organització, unes 25.000 persones es van mobi· litzar en nombroses capitals de província i altres ciutats. “El ministre de Cultura va dir que no deixaria ningú enrere, però ho ha fet. Molts dels treballa· dors que són aquí porten 7 me· sos sense cobrar ni un duro ni cap tipus de prestació”, va ma· nifestar Ana Alonso, portaveu d’#AlertaRoja.

La Seu Vella, il·luminada ahir a la nit per la protesta del sector dels esdeveniments i els espectacles

El món de l'espectacle, en roigMagdalena Altisent

tracking