SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INAUGURACIÓ

Dones artistes obren l'Errant

Arranca a Vilaller el primer festival itinerant d'art i pensament de Ponent || El president de la Diputació defensa “la cultura com una inversió”

Inauguració ahir a Vilaller de l’exposició ‘Dones’, primera activitat del nou festival Errant.

Inauguració ahir a Vilaller de l’exposició ‘Dones’, primera activitat del nou festival Errant.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dones artistes van ser ahir les protagonistes de la jornada inaugural del nou festival itinerant Errant d’art i pensament, organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, que va arrancar a Vilaller amb l’exposició col·lectiva Dones. Retòriques de poder i utopies del desig, comissariada pel responsable del certamen, Jesús Vilamajó. El president de la corporació provincial, Joan Talarn, va presidir l’acte, que va comptar amb les autoritats locals i comarcals de l’Alta Ribagorça, on es desenvoluparà aquest esdeveniment cultural fins al dia 27 (vegeu el desglossament). Talarn va afirmar que la proposta de l’Errant s’emmarca “en la voluntat de la Diputació d’apostar més que mai per la cultura, que és una inversió i mai una despesa, en uns moments en què les polítiques culturals es veuen colpejades a tot arreu per la crisi”. Talarn va remarcar el fet que l’exposició inaugural estigui protagonitzada per dones artistes, una circumstància que té “un component de denúncia contra les grans desigualtats de gènere que trobem en tots els àmbits de la societat”.

Juana Dolores Romero Casanova, Christina Schultz, La Sofy, Nora Ancarola, Alexandra García Pascual, Gema Polanco i Olga Olivera-Tabeni són les set creadores que, pertanyents a diferents generacions i procedents de realitats socials i culturals diferents, ofereixen a través del dibuix, el videoart o les instal·lacions una visió heterogènia de qüestions com el masclisme, la xenofòbia, l’autoritarisme, el consumisme, les desigualtats de classe o la marginalitat.

La voluntat de l’IEI és que l’Errant, que cada any viatjarà a diferents punts de Ponent, faciliti l’accés a la cultura de qualitat.

Poesia, música i debat el primer cap de setmana del festival La poesia, la música i el pensament completaran les activitats del primer cap de setmana de l’Errant. Avui a Vilaller, Juana Dolores Romero Casanova presentarà el seu poemari Bijuteria (12.00). A les 17.30 el Pont de Suert acollirà un debat d’experts en cultura visual i noves tecnologies. I a les 20.45, Xavier Mayora oferirà el concert Anartista.

tracking