SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PATRIMONI

El Museu de la Conca Dellà tanca per obres d'ampliació

El nou equipament, llest abans de final d'any, gairebé doblarà l'actual superfície

El fòssil de cinc metres del coll d’un dinosaure, ‘embalat’ al museu d’Isona el novembre del 2014.

El fòssil de cinc metres del coll d’un dinosaure, ‘embalat’ al museu d’Isona el novembre del 2014.ACN

Creat:

Actualitzat:

El Museu de la Conca Dellà, a Isona, ha tornat a tancar però en aquesta ocasió no ha estat per les restriccions de la pandèmia sinó per obres a l’edifici. Després d’un projecte que fa que es cuina, paletes i tècnics ja estan per fi a punt –i amb llum verda en totes les subvencions– per emprendre l’ampliació d’aquest equipament museístic que enguany ha celebrat el seu 25 aniversari. El director del museu, Àngel Galobart, va explicar a SEGRE que “l’ampliació suposarà gairebé doblar la superfície, dels aproximadament escassos 350 metres quadrats actuals a uns 600 gràcies a un edifici annex, propietat de l’ajuntament, que es connectarà a través d’una passarel·la amb l’actual seu”. “Si no sorgeixen contratemps, les obres haurien d’estar llestes abans de final d’any i el museu hauria d’estar ja en ple rendiment de cara a la propera campanya de Setmana Santa”, va afegir Galobart. Això sí, va advertir que el fet de tancar al públic no implica que el Museu de la Conca Dellà deixi d’organitzar activitats. “A partir de l’octubre reprendrem el cicle de visites guiades al patrimoni històric, com l’església romànica de Covet i el castell medieval de Llordà, així com en diversos jaciments paleontològics de la comarca”, va assenyalar Galobart.

També podrà visitar-se l’àrea de reserva i magatzem del museu –que no es veurà afectada per les obres–, perquè els interessats puguin veure de prop una de les joies de l’equipament: el gegantí fòssil de cinc metres de llarg del coll d’un dinosaure que es va desenterrar en un jaciment d’Orcau el novembre del 2014.

El museu va tancar al públic diumenge passat, tot i que preveu organitzar activitats

De fet, aquesta peça única a Europa serà una de les estrelles de la nova museografia de l’edifici ampliat. “El nou espai no només presentarà una museografia modernitzada sinó que ens permetrà també exhibir moltes peces de gran mida excavades en els últims anys i que ara, tanmateix, estan guardades al magatzem”, va comentar el responsable del museu. En definitiva, el Museu de la Conca Dellà “farà un salt de qualitat” per atreure més visitants, encara que Galobart no es va queixar del resultat d’aquest estiu. A falta de tancar les estadístiques, va assegurar que “ha vingut més gent que altres anys, suposo que valorant les visites guiades en petits grups”.

Val a recordar que el pressupost d’ampliació del museu supera els 700.000 euros, amb ajuts de la Generalitat, Diputació i fons europeus.

tracking