SEGRE

EQUIPAMENTS MUSEÍSTICS PROGRAMACIÓ

La censura 'obre' la temporada artística a Lleida

La Panera i el Museu de Lleida estrenen dissabte vinent l'exposició d'obres 'prohibides' de Tatxo Benet || El Morera, després de la donació de Gallardo, exhibirà més autors de còmics

El Museu de Lleida exhibeix la sèrie fotogràfica ‘Presos polítics’, que se sumarà a la mostra a la Panera.

El Museu de Lleida exhibeix la sèrie fotogràfica ‘Presos polítics’, que se sumarà a la mostra a la Panera.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Després d’uns mesos de tancament al públic per la pandèmia –encara que amb activitats online– i d’un estiu que a Lleida sempre resulta molt dur per a museus i espais museístics, l’arrancada de la nova temporada d’exposicions a la capital del Segrià vindrà marcada aquesta propera setmana per la inauguració del que sens dubte constituirà la mostra de l’any. El Centre d’Art Contemporani la Panera, amb la col·laboració també del Museu de Lleida, exhibirà a partir de dissabte vinent Línies vermelles, una selecció d’una vintena de peces del centenar de la col·lecció Censored del periodista, empresari, mecenes cultural i col·leccionista d’art lleidatà Tatxo Benet. Obres que per raons polítiques han patit en algun moment o un altre la censura. Una, la sèrie fotogràfica Presos polítics, de Santiago Sierra, pot visitar-se des de fa gairebé un any al Museu de Lleida.

Ara, altres peces polèmiques com Always Franco (amb una figura del dictador en un armari frigorífic de refrescos) o Not dressed for conquiring (amb una camperola feminista sodomitzant una figura identificada com el rei emèrit Joan Carles) formaran part d’una exposició única.

Amb obres de la col·lecció ‘Censored’ de Tatxo Benet, fins al 10 de gener a la Panera

D’altra banda, el Museu d’Art Jaume Morera, que segueix centrat a preparar el procés de trasllat a la futura seu a l’antiga Audiència, a la rambla Ferran, allargarà fins al 4 d’octubre la mostra fruit de la donació d’originals del dibuixant i il·lustrador lleidatà Miguel Gallardo. A finals d’octubre té previst mostrar altres donacions d’autors vinculats a l’art del còmic.

Poètica de la geometria pura, amb mig centenar de teles creades des de finals dels 80 fins a l’actualitat, podrà visitar-se fins a mitjans de novembre.

tracking